В Китай започнаха тържествата по повод 70-годишнината от идването на

...
В Китай започнаха тържествата по повод 70-годишнината от идването на
Коментари Харесай

Китай отбелязва 70 години комунистическа власт

В Китай започнаха тържествата във връзка 70-годишнината от идването на власт на комунистическия режим и основаването на Народната република.
70 топовни залпа бяха изстреляни на площад "Тянанмън " в чест на юбилея.
Началото на военния церемониал беше публично сложено от китайския министър председател Ли Къцян. След това прозвуча и националният химн.
Последва тирада на президента Си Дзинпин, в която той акцентира, че нищо не може да разклати устоите на великата китайска нация и да попречи на китайския народ да върви напред.
Над 6000 фенове участват на зрелищните тържества. За да се обезпечи проведеното транспортиране на посетителите, управляващите са изпратили 115 рейса и 20 бусчета.
По своя мащаб военният церемониал ще надмине всички сходни тържества в историята на Китай - в него ще вземат присъединяване 15 000 военнослужещи, 160 бойни самолета и 580 единици военна техника.
След прекосяването на войските в града ще стартира празнично шествие, в което ще се включат към 100 000 души. В чест на националния празник се възнамерява да се освободят 70 000 гълъби на мира и да се пуснат толкоз цветни балони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР