В Италия законопроект за наказване на пропагандата на фашизма противопоставя

...
В Италия законопроект за наказване на пропагандата на фашизма противопоставя
Коментари Харесай

В Италия спорят около проект за наказване на фашистката пропаганда

В Италия законопроект за наказване на пропагандата на фашизма опълчва бранителите на свободата на словото на последователите на битката против всякаква форма на прославяне на режима на Бенито Мусолини (1922-1943 г.), съобщи Агенция Франс Прес.

Текстът е препоръчан от депутата Емануеле Фиано от ръководещата левоцентристка Демократическа партия. В него се планува наказване "за всеки, който пропагандира облици или текстове, присъщи на фашистката партия или на немската нацистка партия ". Тази мярка добавя два към този момент съществуващи текста от 1952 и 1993 година, като предлага към този момент да се глобяват самостоятелните дейности, като фашисткия привет, както и "производството, разпространяването или продажбата на знаци, представляващи лица или знаци " на фашизма или нацизма.

Ако някой да вземем за пример продава фигурки на Дучето, той може да бъде осъден със затвор от шест месеца до две години. Предвижда се утежняващо виновността събитие, когато пропагандата е в интернет.

"Тази мярка е безчинство, което потъпква свободите ", стачкува популисткото Движение 5 звезди, което по тази тематика е подкрепено от антиимигрантската и еврофобска Северна лига и внучката на Дучето Алесандра Мусолини (на снимката), която е евродепутат от Европейската национална партия. "Италия не би трябвало да се опасява от предишното си, а да взема решение проблемите на сегашното. Най-важно е да има приемливост и в това отношение сме напреднала страна що се отнася до расизма и антисемитизма ", съобщи Алесандра Мусолини и запита иронично: "Ами в случай че взема да нося тениска с надпис "Да живее дядо ", в пандиза ли ще ме хвърлят? "

Консервативната партия на някогашния министър председател Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила "Форца Италия " също е срещу текста в настоящия му тип и предлага в него да бъдат включени и позоваванията на комунизма.

На този проливен дъжд от рецензии водачът на Демократическата партия и някогашен министър председател Матео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 година... към профила отвърна в Туитър: "Фашизмът е потъпквал свободите, а не законът, който осъжда възхваляването му. "

Пропагандирането на фашисткия режим в Италия към този момент е престъпление, само че се толерира значително. В интернет е цялостно със уеб сайтове, които хвалят ръководството на Мусолини. Например страницата на младите италиански фашисти във Facebook е основана през 2015 година и има към 85 000 почитатели. Има и "официален " профил на Мусолини в Инстаграм, в който фотосите на Дучето се разясняват от първо лице, осведоми Българска телеграфна агенция.

По-рано се появи информация, че надписи от времето на фашизма са били инсталирани на плаж край Венеция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР