В Иран започна строителството на втората и третата фаза на

...
В Иран започна строителството на втората и третата фаза на
Коментари Харесай

Започна втора и трета фаза на строителството на АЕЦ „Бушер“ в Иран

В Иран стартира строителството на втората и третата фаза на атомната електроцентрала „ Бушер “, стана ясно от думите на Хади Бейгинджад, който е член на Енергийната комисия към Народното събрание на страната. Според него основите на втория енергоблок на атомната електроцентрала са в развой на създаване, стартирали са и подготвителните действия на площадката за трети енергоблок.

Въпреки това Бейгинджад прикани Народното събрание и държавното управление на Иран да ускорят строителството на втория и третия стадий на атомната електроцентрала заради нуждата от диверсификация на енергийните запаси. АЕЦ „ Бушер “, която се среща се на 17 км югоизточно от град Бушер в Персийския залив в Иран, стартира работа през 2011 година и доближи цялостния си потенциал през 2012 година

През 2016 година съветската корпорация „ Росатом “ започва подготовката на площадката за двата нови енергоблока с общ потенциал 2100 мегавата, като през март 2017 година стартира същинското строителство. Предвижда се вторият и третият стадий на построяването на АЕЦ „ Бушер “ да бъдат приключени надлежно през 2024 и 2026 година, съобщи Tehran Times.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР