В Германия цените на жилищата, разположени на островите в Северно

...
В Германия цените на жилищата, разположени на островите в Северно
Коментари Харесай

Цените на жилищата тук излетяха до небесата

В Германия цените на жилищата, ситуирани на островите в Северно море излетяха до небесата, сочи отчет на организацията за недвижими парцели Von Poll. Офертната стойност на парцели, ситуирани на Северно-фризийските острови в Шлезвиг-Холщайн се покачиха със 17,1% през първото тримесечие на 2022 година до междинни равнища от 14 000 EUR/кв.м. Така, апартамент от 30 кв.м коства приблизително 425 000 EUR, а 100 кв.м – към 1 400 000 EUR.

Цените на Източнофризийските острови, ситуирани в Долна Саксония, също се покачиха доста – с 5,7% през първото тримесечие на настоящата година и доближиха приблизително 8200 EUR/кв.м.

Остров Силт е най-силно обиден от покачващите се цени на жилищата, защото пазарът на недвижими парцели тук най-силно прегря от всички северни острови. Силт е една от най-известните и известни туристически дестинации в Германия, което въздейства на цената на парцелите на острова, която се е нараснала с 21,7% за миналите 12 месеца.

Днес междинната цена на къща е 18 700 EUR/кв.м. Купувачите на парцел в Силт ще платят към 560 000 EUR за апартамент от 30 кв.м и приблизително към 1 870 000 EUR за 100 кв.м.

Поради ниското търсене и внезапно повишаване хората, които желаят да си купят жилище на островите в Северно море, започнаха да търсят къщи и жилища на други места. Това докара до доста нарастване на цените на жилищата в регионите ситуирани наоколо до континента. В континенталната част на Северна Фризия цените са се повишили приблизително с 26,2% през последната година до близо 2650 EUR/кв.м. Източнофризийските окръзи Витмунд (+22,8%) и Аурих (+22%), както и окръг Дитмаршен (+27,6%) в Шлезвиг-Холщайн означиха сходен напредък.

Цените на жилищата на островите в Северно море са толкоз високи, че локалните към този момент не могат да си разрешат да живеят в тях. Местните островитяни са били принудени да се реалокират на континента. Скорошно изследване на Sylt сподели, че островът е претъпкан и прекомерно огромна част от жилищното пространство се употребява погрешно. Сега се разискват нови правила за възбрана на строителството на нови селски къщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР