„В Германия ситуацията се влоши твърде много, „Чергата ни гори“

...
„В Германия ситуацията се влоши твърде много, „Чергата ни гори“
Коментари Харесай

Д-р Зиновиев: Нямаме имунитет към COVID-19, ваксинирането е много важно

„ В Германия обстановката се утежни прекалено много, „ Чергата ни гори “ – уточни Ангела Меркел, локдаунът през ноември не даде резултат, по тази причина в този момент задачата е заболеваемостта на 100 хиляди души да падне под 50 души на седмица. “ Това сподели пред БНР доктор Кирил Зиновиев, интернист нефролог, който работи в личен нефрологичен център в Ниенбург, във връзка акцията по подготовката за имунизиране в Германия.

„ Това е цифрата, при която здравните управляващи биха могли да наблюдават контактните и да се овладее пандемията, “ изясни експертът.

От на следващия ден Германия влиза в локдаун – цялостно затваряне на магазините, предлагащи артикули с несъществено значение, затваряне на детски градини и учебни заведения, а в това време над 10 хиляди лекари са декларирали интерес да се причислят към центровете за имунизиране.

Д-р Зиновиев уточни, че смъртността се резервира висока, „ тъй като този вирус е нов, атакува доста органи, а ние нямаме имунитет към него “.

„ Ако сравним с испанския грип – тогава също са умирали доста младежи, ние нямаме никакъв имунитет и отбрана към този вирус “, изясни експертът в предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Аз пребивавам в град като Севлиево – към 30 хиляди души, центърът за имунизиране е подготвен, всичко е готово – експертите чакат. Но имунизирането ще има триумф, единствено в случай че се ваксинират най-малко 70 - 80 на 100 от хората. В Германия лекарите ще се имунизираме първи, с цел да покажем на хората, че имунизацията е сигурна. По 40 индивида на час ще се ваксинират в нашия град, като преди този момент ще им се даде информация за имунизацията. Има и два мобилни екипа за старческите домове, за се ваксинират на място възрастните и заболели хора “, описа още доктор Зиновиев.

Лекарят уточни, че при тежкото протичане на заболяването смъртността е към 54% по последни данни, които обаче се трансформират. Хората с хронични болести би трябвало първи да се имунизират.

„ Нашият лист с пациенти и личен състав към този момент сме го изготвили, “ изясни доктор Зиновиев.

Като обезпокоителен образец за пациенти, преболедували в домашни условия COVID-19, доктор Зиновиев уточни, че някои млади пациенти в продължение на четири месеца не могат да се възстановят от синдрома на умората и да работят на цялостен 8-часов работен ден.

„ Голям проблем са когнитивните проблеми - пациентите не могат да помнят и да се съсредоточат “, даде още образци лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР