Йеменските хути ще атакуват кораби, насочващи се към израелските пристанища,

...
Йеменските хути ще атакуват кораби, насочващи се към израелските пристанища,
Коментари Харесай

Йеменските хути заплашват да атакуват всеки кораб, пътуващ към израелско пристанище

Йеменските хути ще нападат кораби, насочващи се към израелските пристанища, във всяка зона, която попада в обсега им. Това разгласи военният представител на хутите Яхия Сареа, представен от Ройтерс и БНР.

Подкрепяните от Иран бунтовници нанесоха многократни удари с дронове и ракети по кораби в основните канали за мореплаване в Червено море, пролива Баб ел Мандеб и Аденския залив. Това принуди фирмите да пренасочат товарите към по-скъпи и дълги пътувания към Южна Африка, а хутите бяха върнати в листата с терористичните групи, направен от Съединени американски щати и от Англия.

По-рано през днешния ден представител на университета в йеменската столица Сана предложи на студентите в американски университети, които са били отстранени поради деянията на вандализъм при пропалестинските митинги, да се запишат да учат в Йемен, съобщи Ройтерс.

Университетът в Сана разгласява изказване, в което разгласи, че тези студенти могат да продължат образованието си в Йемен. Предложението породи вълна от подигравка и жлъч от страна на елементарните йеменци в обществените мрежи, отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР