Стопкадър бТВПетел следи какво се случва със събарянето на хотел

...
Стопкадър бТВПетел следи какво се случва със събарянето на хотел
Коментари Харесай

Събарянето на хотела на Вълка край Искър върви керемида по керемида

Стопкадър бТВ

" Петел " следи какво се случва със събарянето на хотел прочут наш предприемач.

Керемида по керемида, месец след началото, продължава събарянето на ловния хотел на Румен Гайтански-Вълка край язовир Искър. Свалени са една трета от керемидите на покрива и вътрешни съоръжения. Бутната е и стена.

Преди близо две седмици ви показахме, че събарянето на парцела на Вълка наподобява спряло. Тогава в ефира на bTV кметът на София Васил Терзиев, съобщи, че макар очевидното, всичко върви по проект.

„ Махат се керемидите от покрива, плюс работа от вътрешната страна, смъкват се системи, чилъри и други, които са вътре в постройката, по тази причина не се вижда толкоз доста резултата “, разгласи тогава Терзиев.

Той разгласи още, че  Гайтански и неговата компания „ Био Майнинг “ са изразил подготвеност да показват график и сами да извършат тези действия. Това щяло да спести на Столичната община над 2 млн. лева

„ Ние твърдо сме решени да приключим това, което сме почнали, и да не остане единствено една маркетингова акция “, съобщи кметът.

Проверяваме още веднъж какво се случва в терена. От съображения за сигурност не бяхме позволени вътре. Техническият началник на обекта увери, че керемида по керемидата демонтажът продължава по графика на общината.

Демонтирането на материали, а не непосредствено срутване на постройката, се прави, с цел да се спестят средства, споделиха за bTV от общината.  

„ Да, постепенно се случват дейностите. Когато ние събираме разделно строителния боклук и го депонираме, тогава таксите са доста по-ниски “, изяснява Цветан Тодоров, шеф на Дирекция „ Общински строителен надзор “.

А макар желанието на компанията вложител сама да събори издигнатото, към момента проект за това в общината няма постъпил.  Срокът за премахването е от 3 до 6 месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР