В Гърция от известно време се предлагат фалшиви български зелени

...
В Гърция от известно време се предлагат фалшиви български зелени
Коментари Харесай

Гърция ни готви тесла за зелените сертификати. Какво става?

В Гърция от известно време се оферират подправени български зелени коронавирус документи против 300 евро. За такава скица споделя репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ. Според  думите на човек, който е евентуален медиатор, в южната ни съседка може би са публикувани хиляди подправени здравни паспорти, отпечатани в България.

Оперативният представител на незаконната група, с който беседва журналистката, удостоверява пред камерата на ЕРТ слуховете, че против 300 евро искащите могат да придобият подобен документ от България, без да се имунизират. В рамките на 15 минути изяснява каква е цялата скица и по какъв начин се случва всичко.

Нова телевизия заяви посредством кореспондента си в Гърция, че сега зелените документи от България се гледат под лупа. Коментира се вероятността южната ни съседка едностранно да анулира българските документи. Съдебната власт, в съдействие с министерствата на вътрешните работи и опазването на здравето преглеждат всеки постъпил сигнал. Оплакванията са многочислени.

Към момента по случая няма посочена конкретика, не са ясни и имената на издавалите подправените зелени документи. Има единствено свидетелско свидетелствуване на индивида, казващ, че е един от хората, убеждавали гръцки жители, че може да се издаде подобен документ. Той уреждал пътуването до България.

„ Аз не издавам документи непосредствено. Става дума за трафик от България. Отиваш там, дават ти документ, проверяваш името си и го приготвят. Виждаш дали всичко е наред, плащаш и си тръгваш. От мига, в който отиваш, за 15 минути си подготвен. Струва 300 евро. Аз знам за над 100 документа за три месеца. Каналът е български, просто тук имат хора, които ги познавам, аз ги адресирам в София. Мисля, че са хиляди издадените документи в България ”, споделя той.

Схемата не работи единствено в Северна Гърция, а се е разпрострял в цялата страна. Другото, което излиза наяве е, че българските документи се популяризират и в цяла Европа, твърди мъжът.

Българската прокуратура, дружно с държавното обвиняване в Гърция, са почнали издирвателни дейности след изнесените изказвания в репортажа. 

На този декор от на следващия ден в Гърция стартират да работят нови коронавирус ограничения, а 8 000 служители на реда ще наблюдават за тяхното съблюдаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР