В Гърция очакват увеличение на заразените с COVID-19 в следващите

...
В Гърция очакват увеличение на заразените с COVID-19 в следващите
Коментари Харесай

Ето кога Гърция очаква да има спад на заразените

В Гърция чакат нарастване на инфектираните с COVID-19 в идващите 10 дни. Използват и частни клиники за хоспитализиране в Атина. Обявеният до 16 март локдаун евентуално ще бъде продължен, съобщи БНР.

В държавните лечебни заведения в Атина в COVID-отделенията няма места за приемане на болните. Правителството активизира две частни клиники, където от през днешния ден одобряват заболели с COVID-19 в тежко положение, оповестяват от здравното министерство. От опозицията упорстват всички частни клиники да се активизират още през днешния ден. Лекарите осведомят, че 90% от новозаразените са с новата английска разновидност, която е нападателна и към децата. Хоспитализират цели фамилии.

Област Атика продължава да води черния лист по броя на инфектираните. В Солун, второто огромно огнище на разпространяване на вируса, към този момент здравната система устоя, заяви кметът на града. Според прогнозите тази седмица е сериозна за разпространяването на вируса. Специалистите чакат в края на месец март мощен спад на броя на инфектираните. Правителството оповестява, че има проект за връщане на учениците в учебно заведение в последната седмица на март и отваряне на магазините. За заведенията за хранене към този момент прогнозите са да отворят след Великден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР