В Гърция има голямо търсене на луксозни имоти, тъй като

...
В Гърция има голямо търсене на луксозни имоти, тъй като
Коментари Харесай

Чужденци избират лукс в Гърция

В Гърция има огромно търсене на първокласни парцели, защото богати хора от целия свят желаят да получават вили край морето или даже парцели навътре в градовете, в това число за да влагат в жилище за краткосрочно отдаване чартърен, пишат гръцки медии, заяви " Труд бг ".

Продажбите на първокласни парцели счупиха върхове по време на пандемията от Covid-19. Сега ползата към тях не отслабва. Подразделението на Sotheby`s International Realty в Гърция заяви, че продажбите на първокласни парцели на богати хора порастват, само че цените са толкоз високи, че са недостъпни за множеството гърци, изключително на острови като Миконос, Сирос и Лефкада.

Моконос е записал най-високата продажна цена за парцел в историята си, откакто покупател, чието име не се оповестява, придобил второ жилище на острова за 23 млн. евро. Корфу обаче остава най-желаният гръцки остров за богатите задгранични купувачи на парцели.

Така наречената Атинска ривиера, където доста публични плажове бяха завзети от частни компании, както и комплексът за 8 милиарда евро, който строят на мястото на изоставеното интернационално летище " Еленикон ", също са измежду желаните от купувачите региони. Следват островите Парос и Родос, които също са обсъждани от супербогаташи за първи или втори дом.

Богати чужденци се интересуват от покупка на парцели и в Атина. След като придобият парцел в Гърция редица вложители се обръщат към платформи за краткосрочни наеми, където оферират парцелите си даже за над 20 хиляди евро на седмица, с цел да възстановят инвестицията си, която постоянно надминава няколко милиона евро. Редица компании купуват имоти на най-хубавите местоположения, с цел да построяват първокласни курортни комплекси, с което пазарът в Гърция става още по-ориентират към супербогаташите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР