В епизод на All-In Podcast милиардерът инвеститор Чамат Палихапития, който

...
В епизод на All-In Podcast милиардерът инвеститор Чамат Палихапития, който
Коментари Харесай

Чамат Палихапития: „Рисковите капиталисти ще бъдат заменени от AI

В епизод на " All-In Podcast " милиардерът вложител Чамат Палихапития, който е основен изпълнителен шеф на компанията за рисков капитал Social Capital в Силициевата котловина, прегледа евентуалното влияние на изкуствения разсъдък върху ролята на рисковите капиталисти. По време на подкаста, воден от Палихапития дружно с Джейсън Калаканис, Дейвид Сакс и Дейвид Фридбърг, опитният вложител предвижда дълбока промяна в пейзажа на рисковия капитал.

Палихапития повдигна въпроса, че обичайна роля на рисковите капиталисти може да изчезне, като съобщи, че има " рационални причини " за подобен сюжет. Той си показва бъдеще, в което напредъкът в региона на изкуствения разсъдък ще докара до подмяна на рисковите вложители с " автоматизирана система за разпределение на капитал против авансово избрани цели ".

Според него тази смяна може да бъде провокирана от повишението на продуктивността благодарение на изкуствен интелект, което ще докара до увеличение на броя на стартъпите,състоящи се от дребни екипи, състоящи се единствено от един или двама души. При този сюжет вложителите може да са склонни да вършат по-голям дял от по-малките залози.

Палихапития подчертава на евентуалните последствия от тази смяна, като отбелязва, че обичайните практики за финансов инженеринг може да понижат цената си. Той означи: " В този свят доста от финансовите инженери си отиват ", наблягайки дълбоките промени, които AI може да внесе в ролята на рисковите капиталисти.

Този мотив върху пресечната точка на изкуствения разсъдък и рисковия капитал резонира на фона на по-широката угриженост за въздействието на генеративния AI върху заетостта в разнообразни браншове. Финансовият бранш, по-специално, е подложен на деликатен разбор, като съществуват опасения, че бързият прогрес на технологиите може да докара до загуба на работни места.

По-рано Business Insider заяви за тестването на Deutsche Bank на принадлежности, които биха могли фрапантно да съкратят периодите за осъществяване на дилемите на младшите банкери, което породи опасения по отношение на понижаване на младшите функции в бранша. Развиващият се пейзаж подтиква към размисъл за деликатния баланс сред повишението на успеваемостта, задвижвана от AI, и евентуалното изместване на обичайните работни функции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР