В деня на националния празник на Испания, отново има напрежение

...
В деня на националния празник на Испания, отново има напрежение
Коментари Харесай

Напрежение в Барселона заради шествие с нацистки привкус

В деня на националния празник на Испания, още веднъж има напрежение в Каталуния. Шествие на хора, които употребяват знаци, определяни от мнозина каталунци за нацисти и различен митинг, който се изправи против първия, бяха разграничени от испанската полиция.

За момента няма данни за съществени конфликти, само че в обществените мрежи се появиха фотоси, които демонстрират, че напрежение несъмнено е имало. За благополучие хората и от двете страни на барикадата не са били доста – става въпрос за няколкостотин души.

Същевременно испанският флагман El Pais уволни английския си колумнист Джон Карлин – поради позицията му по отношение на независимостта на Каталуния. Карлин самичък удостовери новината. Той има много противоречива известност, а особено по отношение на Каталуния разгласява няколко материала в англоезични източници, в това число някои много иронични – да вземем за пример предожение Каталуния да стане част от Англия, както и иронична публикация, с която изиска футболиста на Барселона Жерар Пике да стане министър председател на Испания. Пике е един от твърдите бранители на независимостта на испанската самостоятелна провинция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР