Председателят на парламента на Сърбия Ана Бърнабич каза тази сутрин,

...
Председателят на парламента на Сърбия Ана Бърнабич каза тази сутрин,
Коментари Харесай

Бърнабич: С резолюцията за Сребреница, сякаш светът се обърна с главата надолу, хвърлят клечка на Балканите

Председателят на Народното събрание на Сърбия Ана Бърнабич сподели тази заран, че с информацията, че Германия ще показа Резолюцията за геноцида в Сребреница в Организация на обединените нации, като че ли светът се е обърнал с главата надолу, оповестява.

„ Не мога да схвана за какво Германия прави това, по какъв начин това въобще е допустимо. Никой ли там не се чуди какъв пестник е това за целия свят и за цялата история “, сподели още Бърнабич.

Говорейки за страданието на сръбския народ, тя съобщи, че тази резолюция заличава 20-ти век и основава нова история, нов международен ред, учреден на неистини и брутално неуважение на всевъзможни жертви и правила.

Според нея резолюцията нарушава Дейтънското съглашение и конституцията на Босна и Херцеговина.

„ В момента, в който имаш горещи точки по целия свят, отварят още една на Балканите, която по този начин или другояче е погреб с барут. Ние 30 години се опитваме да успокоим обстановката, а те хвърлят кибрит, който ще разпали ненавист. Те ще бъдат прибрани и ние ще останем тук в района, с цел да се опитаме да намерим метод за усмиряване на напрежението “, разяснява Бърнабич.

Бърнабич уточни, че в случай че бяха на власт от опозицията, евентуално биха били спонсори на резолюцията за Сребреница.

„ Западът е привикнал и разчита на такова снизходително отношение, по тази причина в този момент се питат от кое място Сърбия и Вучич имат смелостта да ни се опълчват “, сподели Бърнабич.

Стана ясно, че опозицията в Сърбия в никакъв случай не е атакувала повече президента Александър Вучич, в сравнение с в този момент, сега, когато той се бори най-вече и най-силно сърбите да не бъдат оповестени за геноцидна нация, а Република Сръбска за геноцидно създание.

„ Самоназначилият се и самовлюбен хайлайф нападна президента повече от всеки път. Наричат ​​го греховен, заплашват го, споделят, че е черупка, труп. Би било по-честно да вземат този револвер и да го гръмнат, в сравнение с да го дадат в ръцете на някой неустойчив човек “, добави Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР