В декларация парламентарната група на Възраждане настоя парламентът да приеме

...
В декларация парламентарната група на Възраждане настоя парламентът да приеме
Коментари Харесай

„Възраждане“ настоява за ревизия на Плана за възстановяване

В декларация парламентарната група на " Възраждане " настоя Народното събрание да одобри план на решение, с което се задължава Министерският съвет да ревизира Плана за възобновяване и резистентност. Декларацията от трибуната на Народното събрание показа водачът на партията и ръководител на парламентарната група Костадин Костадинов.

С нея той съобщи, че енергийнита ни самостоятелност е главен детайл на националната сигурност и напомни за импортирания на 27 октомври от ПГ " Възраждане " план на решение, посредством което се задължава Министерският съвет да ревизира Плана за възобновяване и резистентност, който в този си тип, по думите на Костадинов, " заплашва и на процедура отстранява нашата енергийна самостоятелност ". Лидерът на " Възраждане " засяга текстовете за въглищните ни мощности.

Най-важната задача на този парламент е да предотврати злополуката, която четворната коалиция сред " Продължаваме Промяната ", " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " предначерта със закриването на комплекса " Марица-Изток ", съобщи Костадинов. В декларацията се показва, че мощностите там са най-големият минноенергиен комплекс в Югоизточна Европа и закриването им би било тежко закононарушение против българския народ и бъдещето на нашата татковина като цяло. В текста се показва, че това би било " закононарушение против националната сигурност, смъртна присъда за енергетиката ни и икономическо ликвидиране освен на Старозагорския район, само че и на Югоизточна България ".

В избрани моменти " Марица-Изток " създава повече от 50 % от потребяваната в България електрическа енергия, уточни Костадинов. Българският народ би трябвало да бъде наясно, че в случай че се лишим от комплекса " Марица-Изток ", стопанската система ни ще бъде сложена на колене, добави водачът на " Възраждане ". Той засяга мнения на министерства, съгласно които промяна в Плана не просто са вероятни, а биха били изцяло регламентирани. Ето за какво Народното събрание би трябвало да реализира консенсус по тематиката, съобщи Костадинов. Той настоя за образуване на национално отговорно болшинство по тази тематика и сподели, че са инициирали редица срещи в Народното събрание. Костадинов  припомни, че от ГЕРБ-СДС са изразили поддръжка за проекторешението, само че към момента не била ясна позицията на " Българска социалистическа партия за България ". Към този миг точно поддръжката на Българска социалистическа партия е основна за спасението на комплекса, съобщи Костадинов. По думите му, точно тя може да обезпечи нужните гласове, с цел да се одобри импортираният от " Възраждане " план на решение. 

Костадинов разяснява и митингите против измененията в Изборния кодекс, на които се скандирало " Тук не е Москва ". Да, по този начин е, само че също по този начин тук не е Лондон, не е и Париж, не е и Мадрид, не е и която и да е друга европейска столица, в която също, както в Москва, се гласоподава с хартии, съобщи той. Костадинов уточни, че от " Възраждане " поредно са подкрепяли машинното гласоподаване, само че ставала все по-странна яростта, с която " Демократична България " и " Продължаваме Промяната " бранят потреблението точно на сегашните машини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР