В четвъртък Siemens представи по-обрана прогноза за продажбите си за

...
В четвъртък Siemens представи по-обрана прогноза за продажбите си за
Коментари Харесай

Siemens отчете рекордно тримесечие, очаква забавяне на продажбите през 2024

В четвъртък Siemens показа по-обрана прогноза за продажбите си за 2024 година, базирайки се на продължаващото привършване на запасите от китайски клиенти, откакто производителят на артикули - от влакове до индустриален програмен продукт, регистрира рекордна облага в областта на индустрията, оповестява Reuters.

Siemens е следващата компания, която подчертава по-трудните пазарни условия, откакто швейцарският ѝ съперник ABB предишния месец също алармира за намаляващи поръчки в Китай.

Германската група, чиито артикули се употребяват за автоматизиране на заводи и здания, показва, че чака растеж на приходите от 4-8% през идващите 12 месеца, което е по-малко от 11%, записано за стопанската ѝ 2023 година

„ В основното ни звено за индустриална автоматизация чакаме меко икономическо развиване със забавено търсене - изключително в Китай и Германия - и с изпразване на складовете в основни страни през първата половина на фискалната 2024 година “, показва финансовият шеф Ралф Томас. " Предполагаме, че подобряващите се трендове ще стартират да се материализират през втората половина на фискалната 2024 година "

Листнатите във Франкфурт акции на немския промишлен тръст се покачват с 3,6%, подкрепени от рекордните резултати за тримесечието юли-септември, които демонстрират растеж на продажбите от 10% до 21,4 милиарда евро.

Този резултат надвишава прогнозата за 20,99 милиарда евро, направена в анкета на компанията измежду анализатори.

Промишлената облага на Siemens също нараства със 7% до рекордните 3,4 милиарда евро, което е над прогнозата от 3,34 милиарда евро.

" Фискалната 2023 година беше година на голям брой върхове ", подчертава основният изпълнителен шеф Роланд Буш. " В индустриалния ни бизнес облагата и маржът на облагата доближиха най-високите си равнища в историята, като съвсем удвоихме чистата си облага до исторически най-много. "

През последните месеци Siemens записва нормализиране на равнищата на търсене след рекордния скок след пандемията, когато клиентите усилиха производството и направиха съществени предварителни поръчки, с цел да избегнат дефицит на основни съставни елементи, написа в умозаключение осведомителната организация.

Компанията също по този начин работи по големия си портфейл от поръчки, който в края на септември възлиза на 111 милиарда евро, в съпоставяне със 110 милиарда евро в края на юни.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР