В часовия пояс между 16.00 и 20 ч. стават най-много

...
В часовия пояс между 16.00 и 20 ч. стават най-много
Коментари Харесай

Трепем се по пътищата между 16.00 и 20.00 часа

В часовия пояс сред 16.00 и 20 ч. стават най-вече пътнотранспортни катастрофи в страната, заяви уточни Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " по време на откриването на Годишните награди за принос в пътната сигурност. Събитието се провежда от Българска браншова асоциация " Пътна сигурност ". В него участваха и заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев и други

Данните бяха мотив ръководителят на държавната организация да подчертава, че през зимния сезон, метеорологичните условия постоянно са причина за пораждане на произшествия. " Всички ние сме изтощени в края на деня, а трафикът обичайно в тези часове е по-интензивен. Но дано не забравяме, че в този интервал на годината по-рано се стъмва и видимостта е доста по-малка. Това е още един фактор, който постоянно подценяваме, и който може да докара до съдбовни последици ", акцентира Малина Крумова.

" Последните два месеца са тежки от позиция следствията от пътнотранспортните катастрофи. Затова бих желала да употребявам мотива, с цел да засилим още един път вниманието на водачите - да потеглят на път отпочинали и постоянно да се преценяват с пътните условия ", добави Малина Крумова. По думите й не по-малко значими са и инфраструктурните усъвършенствания. Като образец бе даде ремонтираната права сред Пловдив и Асеновград, на която в пъти са намалели пътните произшествия. Друг образец за един от най-тежките сектори в страната във връзка с пътния травматизъм, е Кресненското дефиле. За последните 10 година на правата с дължина от 16 км са станали над 550 тежки случая, а съществена причина са рискови изпреварвания.

" Нивото на пътния травматизъм в България продължава да е недопустимо високо. Всъщност всичко, с изключение на заветната " нула " починали на пътя, не може да бъде устойчива цел. Затова се надявам, че дружно ще продължим да работим по този начин, че това да се утвърждава като все по-постижима наклонност ", сподели още Малина Крумова. Тя подчертава и на основната роля на институциите да не престават дружно да работят за възстановяване на средата и за повече сигурност на пътя. Председателят на държавната организация поздрави и уредниците по тази причина, че демонстрират положителните образци със своята самодейност и ги слагат във фокуса на публичното внимание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР