В Борусия (Дортмунд) действат внимателно на трансферния пазар, увери председателят

...
В Борусия (Дортмунд) действат внимателно на трансферния пазар, увери председателят
Коментари Харесай

От Дортмунд: Нека да не полудяваме

В Борусия (Дортмунд) работят деликатно на трансферния пазар, увери ръководителят на Борда на шефовете Ханс-Йоахим Ватцке. Медиите в Испания и Германия настояват, че клубът е постигнал съглашение с Барселона за привличането чартърен на Пако Алкасер, само че шефът на вестфалци не удостовери това.

През зимата Борусия продаде Пиер-Емерик Обамеянг, а по-късно не съумя да задържи за непрекъснато и Миши Батшуай, което отвори празнота на върха на “жълто-черната” офанзива. “Казусът с №9 е огромен проблем за нас, а очевидно и за медиите” - съобщи Ватцке през днешния ден.

“Това ми припомня за 2014 година -добави шефът на Борусия. - Тогава Роберт Левандовски си потегли, а ние към този момент бяхме взели Обамеянг. Пресата обаче твърдеше, че Оба не бил характерен централен нападател и ние се оставихме да бъде повлияни от това и привлякохме двама такива футболисти - Чиро Имобиле и Адриан Рамос. В последна сметка от тримата единствено Обамеянг играеше постоянно и по този начин регистрирахме финансови загуби. Ето за какво дано в този момент да не полудяваме, тъй като не можем да си позволим да създадем една и съща неточност два пъти. Разполагаме с Марко Ройс и Максимилиан Филип, които могат да работят на тази позиция. Ако обаче се появи някой състезател, за който да сме уверени, че може да ни направи по-силни и ще ни пасне тактически, то има късмет за трансфер.”

Borussia Dortmund bleibt auf Wachstumskurs

Alle Informationen zur Bilanzpressekonferenz https://t.co/YDJjWAvo6f pic.twitter.com/LSvuT6Hzjz
— Borussia Dortmund (@BVB) August 24, 2018
Дортмунд започва новия сезон в Бундеслигата с домакинство на Република България (Лайпциг) в неделя от 19:00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР