В българската политическа джунгла сме виждали всичко, но за първи

...
В българската политическа джунгла сме виждали всичко, но за първи
Коментари Харесай

Абсурд: Адвокатът без регистрация Георги Градев се гласи за спортен министър

В българската политическа джунгла сме виждали всичко, само че за първи път е някой да се самопредлага за висок пост. Това предизвика интереса ни към създателя на предлагането Георги Градев. С съображение може да попитате кой е този Георги Градев, а на въпроса ви ще отговорят единствено хора, които се занимават с ръководството на спорта и са се сблъсквали в работата си с този напорист човек. Въпросното лице е упорит 46-годишен някогашен футболист, който в действителност упражнява на изсъхнало насъбраните си незнайно къде правни знания.

Самият Градев има претенциите, че е приключил Университета в Питсбърг, Съединени американски щати, и Университета на Лондон, където бил първенец по интернационалното спортно право в магистърска стратегия. Няколко журналистически следствия на разнообразни медии не могат да попаднат на следи от Градев в Лондон и Питсбърг. Да им се доверим ли или не, е различен въпрос, само че пък всичко да е станало толкоз скрито и да не е оставило ярки следи, написа „ Филтър ”…

Ако някой неизкушен от материята отвори търсачката на Google, попадне на свободната енциклопедия Уикипедия и в нея се спъне в името на Георги Градев, ще се натъкне навръх информацията, че нашенецът е шашнал със знанията си американците, а след това британците. И с съображение би си задал въпроса по какъв начин толкоз квалифициран, академик и всестранно талантлив човек още не е влезнал по високите етажи на ръководството на страната. Впоследствие обаче истината може да го полее като леден душ, тъй като подозрително към Градев се оказва освен студентството, само че и адвокатурата му е подправена.

Последното се вижда от формален документ на Висшия адвокатски съвет с произлязъл №639 от 9.10.2023 година и подписан от основния секретар на Върховен административен съд Красимир Краев. От документа разбираме, че Георги Петров Градев не е вписан в никой от формалните регистри на българската адвокатура. Същото се отнася и за представляваното от нашия воин сдружение „ СИЛА Интернешънъл Лойърс “ ЕООД.

Тук е добре да създадем леко лирично отклоняване за гореспоменатото сдружение, тъй като отново в свободната енциклопедия Уикипедия Градев си е написал, че е създател и сътрудник в най-голямата правна адвокатска фирма са спортно право в света SILA International Lawyers, която, видите ли, имала офиси в седем страни по света, а самият той работел като състезателен юрист от 2006 година и имал опит допълнително от 600 спортни каузи.

Истината още веднъж се оказва напълно друга от напудрената и напарфюмирана „ информация “ в Уикипедия. SILA International Lawyers е учредена в съдружничество с съветските жители Юрий Зайцев и Михаил Прокопец, а седалището на компанията е в Москва. Екипът над 60 на 100 е съветски, а информация в базата данни на Jus Mundi r Jus Connect сочи единствено 42 каузи, свързани с Градев и учредената от него компания. Впрочем съветската връзка върви като тънка алена линия през цялата кариера на „ експерта “ по спортно право.

Иначе е повече от явно, че Георги Градев желае да наподобява на човек, който загрява на тъч линията за поста на спортния министър. Или най-малко да ни накара да свикнем с тази опция, с тази мисъл и с тази концепция.

Доколко това може да стане действителност, е друга тематика. Едва ли ще се намерят хора в спорта, които да гледат съществено на сходна опция. Но в България всичко е допустимо, както е тръгнало с кадрите… Нали преди време самият Бойко Борисов сподели в прав текст, че е имало интервали, когато и магаре да постави отпред на листата, ще го изберат за народен представител.

Реклама

Страната ни е отлично място за развъждане на всевъзможни саморасляци в стопанската система, финансите, правото, новите технологии и изобщо във всички сфери от живота ни. Въпросът е единствено по кое време ще избият и ще изискат висок пост, какъвто считат, че им се поставя по рождение. В момента мястото на състезателен министър е заето от Димитър Илиев, който някак си стои настрана от свадите и се пробва да балансира сред ползите на федерации, спонсори и на страната.

Но Градев е напорист. Той ще направи всичко допустимо да продължи да зарежда мита за сполучливия юрист, тъй като на въдицата му към този момент са се хващали едри риби като Димитър Бербатов, в чийто екип за спечелването на конгреса на БФС се беше намърдал. Успял чудесно да се усъвършенства в продажбата на илюзии, той оплита в мрежата си и плувеца Антъни Иванов, след това жонглира на всички места с името на Веселин Топалов, до момента в който прославеният ни шахматист и не подозира защо става дума.

Може и да не сте чували за французина Кристоф Тиери Роканкур, прочут като подправения Рокфелер, само че в няколко фрази ще ви напомня историята му, тъй като може да намерите някои общи черти с някои наши герои. За мнозина Роканкур, който е роден в семейство на продажница и пияч, е най-великият лъжец на нашето време. След като бяга от сиропиталището, той съумява да продаде непозната благосъстоятелност за 1,4 милиона $. После продължава „ кариерата “ си в Съединени американски щати, където, употребявайки цели 12 псевдонима, влиза в функциите на кино продуцент, боксов първенец и рисков вложител, извършвайки серия от финансови измами.

Без никакво терзание се показва за наследник на София Лорен, племенник на Оскар де ла Рента и Дино де Лаурентис, персонален другар на Бил Клинтън и за член на семейството Рокфелер. Известно време дели квартира с Мики Рурк и даже съумява да се ожени за модела на Playboy Мария Пиа Рейес, от която му се ражда наследник. Още през 2006 година в предаването на NBC Dateline признава, че от измами е проработил 40 милиона долара… Каква ли е през днешния ден сумата, знае единствено 56-годишният Роканкур.

ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ ПУБЛИЧНО съдебна експертиза РАЗГРАНИЧИ ОТ „ АДВОКАТА “

Името на Веселин Топалов бе забъркано от Георги Градев в извънредно неточна акция. За да бъде призната в структурите на международната федерация ФИДЕ, основаната през октомври БСФШ (Българска спортна федерация по шахмат) посредством „ експерта по спортно право “ Георги Градев пуска погрешни данни, като замесва освен името на Веселин Топалов, само че като състезатели в това съдружие са посочени хора, които от дълго време са умряли.

Веселин Топалов реагира на злоупотребата с името му с гневна декларация, като се разграничава изрично от тази федерация. Подобна е и реакцията на редица наши шахматисти, измежду които и национални първенци, които заявяват, че нямат нищо общо с тази федерация, която е резултат на незабавен инженеринг. Въпросното съдружие, което „ юридически “ е обслужвано от Георги Градев, е показало за свои членове и клубове, които в никакъв случай не са подавали заявки за това.

Върхът на всичко е, когато Градев и компания са заявили, че техни тимове са взели присъединяване в интернационалните надпревари през август и септември, в случай че БСФШ е основана на 3 октомври. „ И другите вършат по този начин “, реагира в обществените мрежи „ юристът “ Георги Градев. С това поставя поантата на една комедия, която може да коства доста на българския шахмат, тъй като в един миг от ФИДЕ няма по какъв начин да не схванат измамата. Сега федерацията менте е приета от международната, само че това може да се окаже лебедовата ария за всички.

Само Градев не мисли по този начин. „ Дойдох и оправих за три месеца шахмата, в този момент е ред на футбола “, непретенциозно съобщи неотдавна спасителят, който прекомерно внимателно бе помолен да се отдръпна от екипа на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Но и на това неуморимият „ юрист “ намира по какъв начин да противодейства – с кандидатурата си за началник на БФС…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР