В България понякога наистина стават трудно обясними за елементарната логика

...
В България понякога наистина стават трудно обясними за елементарната логика
Коментари Харесай

Боримиров: Огорчен съм, не правя нищо задкулисно!

В България от време на време в действителност стават мъчно обясними за обикновената логичност неща. Постоянно някои се оплакват, че няма задоволително нови спортни бази, че старите не се поддържали, че децата нямало къде да спортуват и така нататък и тъй наречените

И в това време, когато в тези сложни времена някой се осмели да влага персоналните си пари за такава база, незабавно се намират хора, които да създадат Инициативни комитети, да се разгласят „ срещу “ градежа и други сходни и да подвигат звук по медиите.

Тези дни подобен е казусът с именития ни футболист от САЩ`94 Даниел Боримиров, който има желание да направи ултрамодерна база в Бояна.

На едно място, където в миналото е имало квартално стадионче, само че до скоро бе превърнато в морава, където да разхождат кучетата си локалните поданици.

Та Боримиров се явил на конкурс, показал план, спечелил и в този момент е на път да извади големи пари от джоба си, с цел да може Бояна и респективно София да имат едно същинско спортно украшение.

„ Моите планове са напълно чисти. Аз стоя с лицето си пред хората, не се укривам и не върша нещо подмолно. Парите ми имат потвърден генезис от моята дългогодишна кариера като футболист в Германия. Това, което желая да направя е за всички хора, които живеят и в този регион, и в цяла София. Защото в столицата няма сходен състезателен комплекс”, съобщи за Novsport.com Даниел Боримиров.

Той е безапелационен, че локалните поданици от квартал „ Бояна “ ще имат опция, в избрани часове, да употребяват новата спортна база гратис. Освен това ще бъде издигната и детска площадка, която също ще се употребява без пари.

Боримиров е извънредно изумен от митингите на локалните поданици, още повече, че цялата процедура е била изцяло открита за обществеността и са спазени всички закони в Република България.

„ Учуден и наскърбен съм от това, което се случва. Още преди три години има решение на СОС за отдаването чартърен на въпросния стадион. Аз и още една компания се явихме и кандидатствахме на състезанието. Документацията ни е изрядна. Процедурата протече към половин година, имаше първи тур, втори тур, и аз завоювах състезанието. Имам подписан контракт със Столична община за отдаване чартърен за 10 години “, описа именитият ни футболист, който е безапелационен, че спортната база ще бъде на високо равнище.

„ Предвиждам да се построи нещо прелестно - съвременен състезателен комплекс, тъй като виждате, че в София няма доста такива. Най-важното е, че в него децата ще спортуват целогодишно. Ще има три футболни стадиони с изкуствена настилка и три тенис корта с настилка най-голям клас. Ще има общо пет съблекални с първокласни условия, 42 паркоместа, в това число и места за инвалиди, както и бистро. Въобще ще бъдат основани оптимално положителни условия за хората, които желаят да спортуват.

Предвидил съм опцията всички деца от квартал " Бояна ", както и учениците от " Бояна " и " Павлово " да имат свободен достъп, написано е в контракта. Така че не виждам място за терзание на локалните поданици. И не на последно място желая да отбележа, че с помощта на тази спортна база ще бъдат основани най-малко 20 нови работни места “, добави Боримиров пред нашата медия.

Репортер на Novsport.com се свърза с ММС и оттова дадоха отговор, че изцяло поддържат самодейността на Даниел Боримиров за създаване на съвременна спортна база в Бояна. Там са осведомени с плана и смятат, че той ще е от изгода на жителите на квартала и София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР