В 12 без 5 както е изразът или буквално в

...
В 12 без 5 както е изразът или буквално в
Коментари Харесай

Мария Габриел оставя €20 000 заплата, прецакала Къдравата Сю и Томислав Дончев

В 12 без 5 както е изразът или безусловно в последния миг във вторник следобяд. Тогава и самият еврокомисар по младежта и нововъведенията Мария Габриел научила, че е номинацията за министър председател на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и ще се наложи да отиде на крайници при президента Румен Радев, с цел да получи мандата на първата политическа мощ на 15 май, написа „ Уикенд “.

За това описаха за „ Уикенд ” депутати от ГЕРБ, които до последния миг също като Габриел нямали никаква визия, че дама от Брюксел ще застане отпред на вероятно държавно управление на партията им. Лидерът на ГЕРБ избухна остро във вторник по здрач с коментара, че предлагането му за министър председател на ГЕРБ, което разгласи в сряда сутринта пред целия парламент, нямало по какъв начин да не се хареса на останалите непрекъснато капризничещи обединения и водачи.

„ Умен, хубав, просветен и полиглот! Разчитаме на останалите партии, да подадат по същия метод и да споделят тази отговорност, да преведем България през това тресавище, в което сме заседнали.

Ще е неоспорим министър председател ”, отсече яростно Борисов и разгласи, че индивидът, който ще бъде повдигнат ще „ тури ред в хаоса ”, започвайки действия за влизането в Шенген, правосъдната промяна и въвеждането на еврото.

Предвид, че даже Мария Габриел по татко Неделчева с цялото си лингвистично благосъстояние и красота мъчно ще докара недостиг на бюджета от 3% за влизане в Еврозоната, мнозина в коридорите оповестиха, че това е „ следващото сламено дребосъче на ГЕРБ, аватар на Бойко Борисов, Росен Плевнелиев в рокля и следващата Цецка Цачева – майка на нацията, само че по-тъмнокоса и слаба, само че същия неуспех “.

Самата Мария Габриел също останала като гръмната от новината, че ще е новото лице на ГЕРБ и ще би трябвало да води и политическите съвещания с останалите партийни водачи, откакто Борисов разгласи, че абдикира от договарянията и даже не желае да се меси в избора на министерски имена.

Реклама

Потресеният еврокомисар от дълго време е възнамерявала работни изяви в Брюксел и Мюнхен – до края на юни месец Габриел била ангажирана с конференции от сърцето на Европа и проектите й въобще не включвали връщане в България и диалози на кръгли маси с опозиционни обединения.

„ На 27 юни госпожа Габриел провежда среща на върха под мотото „ Образование и нововъведения ” в Брюксел, а на 30 май е на полемика за спорта като един от уредниците още веднъж там “, сбити бяха от пресофиса на Габриел по отношение на бъдещите задължения на кандидат-премиера, откри „ Уикенд ”.

Тактиката на Борисов да издигне някогашната евродепутатка и сегашен еврокомисар е повече от хитра, разясниха депутати. Притиснат до стената и заради липса на фрагменти, които биха могли да минат за консенсусни, някогашният министър председател постоянно „ принуждава ” свои подчинени да одобряват този или оня пост в името на „ стабилността ”. С едно телефонно позвъняване и няколко ултиматума, признават в ГЕРБ.

Самата Габриел нямала различен избор – еврокомисарят дължи цялото си съществуване на служител в Брюксел със заплата от над 20 000 евро месечно точно на Борисов, тогавашният №2 Цветан Цветанов и партията, които я издигнаха от редови евродепутат през 2009 година до висините на ЕНП, където тя е първи зам.-председател, еврокомисар и дълготраен парламентарист.

Първите разновидности били Даниел Митов и Томислав Дончев

Първоначално ГЕРБ считали, че водачът им ще заложи на познати лица като Даниел Митов – Къдравата Сю, Томислав Дончев, Андрей Новаков, проф. Николай Габровски, че даже и името на Росен Плевнелиев се завъртяло из групата им.

Митов и Дончев обаче отпаднали, защото Борисов имал едно мислено за къдравия си асистент в партията, а с Дончев от много време са на нож макар сякаш другарските им връзки. Плевнелиев пък по никакъв начин нямало да стои паралелно с досието до архиврага си Румен Радев, с който се ненавиждат и постоянно някогашният президент подлага на критика безжалостно наследника си. А Борисов имал потребност точно от претендент, който да не даде право на никой да каже дума срещу него, даже и вътрешната съпротива в ГЕРБ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР