Увеличаващото се насилие от организираната престъпност е най-голямата заплаха за

...
Увеличаващото се насилие от организираната престъпност е най-голямата заплаха за
Коментари Харесай

Европол: Организираната престъпност е най-голямата заплаха за сигурността на Европа

Увеличаващото се принуждение от проведената престъпност е най-голямата опасност за сигурността на Европа, надалеч повече от тероризма и миграцията, обявиха представители на европейската организация за полицейско съдействие Европол, представена от Франс прес.

Главни причинители на това принуждение са мафиотските групировки от Италия, Албания и Източна Европа, както и рокерските банди, споделиха чиновници на организацията на конференция в Хага.

Азиатските, африканските и южноамериканските групировки също са се присъединили в проведената престъпност в Европа, чийто годишен оборот е 110 милиарда евро. Все повече такива групировки работят в съдействие между тях.

" Организираната престъпност сега е най-големият риск за вътрешната сигурност на Европейски Съюз ", съобщи ръководителят на Европейския център за проведената престъпност към Европол Яри Лиуку.

Според участниците в конференцията на Европол проведената престъпност е останала надалеч от публичното внимание през последните години поради вълната от терористични набези и миграционната рецесия в Европа. Експертите обаче считат, че би трябвало да се провежда трансгранично съдействие против този разрастващ се проблем.

" За разстройване на проведената престъпност би трябвало да действаме на интернационално равнище, тъй като проведените незаконни групировки към този момент го вършат ", сподели Лиуку.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР