Увеличаването на минималната работна заплата до 770 лева да бъде

...
Увеличаването на минималната работна заплата до 770 лева да бъде
Коментари Харесай

МРЗ може и да стигне до 770 лв., но... от 1 юли догодина

Увеличаването на минималната работна заплата до 770 лв. да бъде от 1 юли. Това е мнението на Министерството на финансите, изразено от служебния министър Росица Велкова по време на съвещанието на бюджетната комисия по така наречен удължителен закон. 

Това е първият коментар от Велкова по постановлението, препоръчано от общественото министерство, в което е записано, че сумата за нарастването от 710 лв. ще бъде набавена за сметка на министерствата, заяви БНР.

" Това е мнението, което Министерството на финансите показва и ще даде на Министерството на труда, това да бъде в действие от 1 юли, защото нямаме бюджет, който е признат като типичен ".

На съвещание на Бюджетната комисия на Народното събрание общественият пакет, препоръчан от Българска социалистическа партия, не бе прегледан всъщност, тъй като съгласно комисията систематичното му място не е в удължителния закон.

Въпреки че левицата отбрани всъщност всички оферти – да вземем за пример растеж на оптималния застрахователен предел до 4 200 лв. от 1 януари следващата година, както и на минималното възнаграждение за чиновник в обществения бранш - на 850 лв., те не бяха прегледани поради недопустимост.

Министър Росица Велкова още веднъж повтори, че внезапният скок на най-ниското възнаграждение в обществения бранш, което е и референтна стойност за минималната работна заплата, ще коства към един милиард на хазната.

Помолена за коментар на импортираното проектопостановление от общественото министерство за растеж от 710 на 770 лв. на минималната заплата, тя отговори, че мнението на Министерството на финансите е: " Това да бъде признато, считано от 1 юли, защото нямаме бюджет във типа който да е типичен ".

Текстовете на Българска социалистическа партия и огромна част от предложенията на " Продължаваме промяната " не бяха позволено цяло. Министър Велкова подтикна депутатите към въздържаност по отношение на раздуването на разноските, защото: " България е втората страна от държавите-членки с най-голям систематичен недостиг за 2022-ра, който е 4%. Преди нас е единствено Италия - с по-висок систематичен недостиг ", сочи отчет на Европейската комисия.

В рамките на разискванията бюджетната комисия разиска обсега на комерсиалните сдружения, които ще вършат вноски във фонд " Сигурност на електроенергийната система ". След публицистична корекция в обсега попаднаха и ТЕЦ-овете, без значение от типа въглищата, с които работят, както и Водноелектрическите централи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР