Уважаеми приятели и почитатели на оперетата, поради големия зрителски интерес,

...
Уважаеми приятели и почитатели на оперетата, поради големия зрителски интерес,
Коментари Харесай

Допълнителни билети за Българи от старо време в Пловдив

Уважаеми другари и фенове на оперетата, заради огромния зрителски интерес, Музикалният спектакъл пуска спомагателни билети на цени от 20 и 25 лева за оперетата " Българи от остаряло време " на 5-ти септември от 20:00 часа на сцената на АНТИЧЕН ТЕАТЪР гр. Пловдив.
На 5 септември жителите и гостите на Пловдив могат да се насладят на най-любимата българска оперета – „ Българи от остаряло време” от Асен Карастоянов. Тя е написана особено за Музикалния спектакъл, на чиято сцена се слага за осми път.
Възрожденски нюанс и стилизиран фолклор ще видят феновете в постановката на Музикалния спектакъл. Спектакълът демонстрира с добросърдечна подигравка фамилната идилия и романтика на патриархалния българин. Зрителите ще съпреживеят тези отминали времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон. Публиката ще се посмее над безконечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което заплашва годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува дружно с младите, когато се опълчват на старите разбирания в името на любовта.

120 костюма сменят солистите, хорът и балетът на Музикалния спектакъл по време на двете дейности на оперетата „ Българи от остаряло време”. Те са направени в стила на българската възрожденска живопис. Цветна и минималистична е сценографията на постантовката на най-обичаната българска оперета. „ Декорът тук-там е наивистичен, както наивна и чиста е любовта сред двамата герои Лила и Павлин” – споделя сценографът на спектакъла Иван Савов.
Целта на постановъчния екип е била да огледа с добродушна усмивка на нашите предшественици от това време без да ги съди или да им се се присмива. Режисьорът на спектакъла, солистът на Музикалния спектакъл Александър Мутафчийски, за който ролята на ратая Иван е емблематична - „ Поглеждайки с очите към този момент на режисьор, аз се помъчих да си отговоря на въпроса: С какво „ Българи от остаряло време “ ни предизвикат в наши дни? И по какъв начин, без да се вършат преднамерени театрални препратки към съвремието ни, същият въпрос да развълнува и публиката в салона”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР