С пълни зали, бурни аплодисменти и много емоции стартира два

...
С пълни зали, бурни аплодисменти и много емоции стартира два
Коментари Харесай

Две от най-актуалните имена на европейската танцова сцена закриват One Dance Week 2021

С цялостни зали, бурни овации и доста страсти започва два пъти отлаганото тринадесето издание на интернационалния фестивал за актуален танц One Dance Week. След фурора, провокиран от представянето на новия театър на Димитрис Папайоану, този уикенд в Пловдив следва и вторият огромен акцент от тазгодишния Фокус Гърция - представянето на Larsen C , новата продукция на един от учениците на Папайоану - Христос Пападопулос. Спектакълът ще бъде показан на 22 октомври , след френските си министър председатели в Париж, Бордо и Страсбург, a след Пловдив отпътува към влиятелните подиуми на RomaEuropa в Рим, Реджо Емилия, Театър дьо ла Вил в Париж и Festival de Otono в Мадрид.

Ден по-късно, на 23 октомври, е представянето на " Точка на изгубване " на младите гръцки хореографи Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, още веднъж част от тематичния Фокус Гърция.

На 24 октомври, неделя, фестивалната стратегия ще бъде закрита с неведнъж награждавания театър " Грации " на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди, в който тя самоуверено осмива вековните стандарти за хубостта. Грибауди е и един от четиримата актьори, които ще бъдат копродуцирани от европейската мрежа Big Pulse, чийто съ-основател е One Dance Week.

Билети в продажба ще намерите на касите на Easypay в цялата страна, както и онлайн в мрежата на. Ако планирате уикенд в Пловдив, в продажба ще намерите и смесен билет на цена от 40 лева, включващ достъп до всички спектакли.

Larsen C

Христос Пападопулос (ФОКУС ГЪРЦИЯ)

22 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”; 20:00ч

Времетраене: 60 мин.

Ученик на Димитрис Папайоану, Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото потомство гръцки хореографи и една от новите звезди на европейската модерна танцова сцена. На 22 октомври, като част от Фокус Гърция на One Dance Week 2021, Пападопулос ще показа новата си театрална продукция - Larsen C.

Larsen C е интензивна творба, съсредоточена върху упоритото проучване на ритмичните нюанси на придвижването. Човешкото тяло се трансформира в метафора на нереални понятия като „ време “ и „ живот “ или в естествени феномени като потока на водата, ерозията на земята или избледняването на светлината при залез слънце.

“Хореограф-изследовател, Пападопулос демонстрира съпротивата на характерността в границите на унисони, синхронизирани до най-малкото придвижване. Неговите произведения разкриват спорното ни предпочитание да се слеем с тълпата, до момента в който следваме персоналния си път. ”

Thomas Hahn, Théâtre de la Ville

Билети за спектакъла ще намерите на касите на Easypay в цялата страна, както и онлайн от мрежата на EPAYGO.

Точка на изчезване/Vanishing Point

Александрос ВардаксоглуДафин Антониаду (Фокус Гърция)

23 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов ”, 20:00ч

Времетраене: 25 мин.



SIMOPOULOS

" Точка на изгубване " е странствуване в свят, който съществува на границата сред въображаемото и мрачната действителност.

Спектакълът е първата хореографска колаборация сред Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, в която двамата актьори ясно показват, че това театрално партньорство не би трябвало да се приема посредством стандартните показа за дует. Младите гръцки хореографи търсят ентусиазъм както във образното, по този начин и от филмовото изкуство и съумяват да включват ясни препратки в цялостната атмосфера и звуков пейзаж на спектакъла.

" Грации " /Graces

Силвия Грибауди (Италия)

24 октомври - Дом на културата “Борис Христов ”, 19:30ч

Времетраене: 45 мин.



matteo maffesanti

Силвия Грибауди е един от дребното актьори, които се осмеляват да бъдат смешни, груби и съпричастни по едно и също време. В " Грации " тя преглежда условностите към облика на тялото и половите функции в комично театрално осъществяване.

Грибауди черпи ентусиазъм от древногръцките Харити (или Трите грации), дъщери на Зевс, които въплъщават наслада, сексапил и хубост, и по-специално от некласическата статуя на Антонио Канова, направена сред 1812 и 1817г. Представящи дъщерите на Зевс - Ефросина, Аглая и Талия, трима танцьори (заедно със Силвия) ще търсят нови смисли на думата " хубост ". С танц и думи, само че най-много с топлота и лекост, спектакълът ще разкрие какво се крие в сърцевината на човешкото.

" Силвия Грибауди е изгряващата звезда на италианската хореография. Тя допира сърцата с въображение, подигравка и лекост. Зрителите напущат залата с усмивки по лицата. " - Анна Кремонини, шеф на Torinodanza

Достъпът до спектаклите на One Dance Week 2021 ще става с годен Цифров коронавирус документ на ЕС/EU Digital Covid Certificate. QR кодът върху документа ще бъде сканиран на вход, преди инспекцията на билетите. Допълнителна информация ще намерите тук. Всички закупени билети важат автоматизирано за новите дати на спектаклите, без нужда от презаверяване. Допълнителна информация ще намерите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР