ДФА Филип Кутев“ празнува 70 г. с три концертни спектакъла

...
ДФА Филип Кутев“ празнува 70 г. с три концертни спектакъла
Коментари Харесай

Три фолклорни феерии за 70-годишнината на ДФА Филип Кутев

ДФА „ Филип Кутев “ чества 70 година с три концертни спектакъла

70-годишната история на държавния фолклорен отбор „ Филип Кутев “ ни е дала многочислени мотиви за горделивост, а всяка нова негова изява е същински празник.

Основаният през 1951 година отбор възражда, съхранява, креативен интерпретира и разпространява българската фолклорна просвета на няколко континента- Европа, Азия, Африка и Америка.Най-характерните музикални и танцови реализации са плод на огромния гений и надълбоко познаване на българския фолклор от неповторимите създатели Филип Кутев и Маргарита Диковa, продължено и в наши дни от Елена Кутева, Георги Андреев, Ивайло Иванов.

Този февруари ще имаме привилегията да се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев ”, които ще празнуват своята 70 годишнина с три ярки концерта с начален час- 19:00 ч.:
“Филип Кутев ” и “Загоре ” дружно в Стара Загора
Песни и танци от всички фолклорни области на България, разпределени в четири осъществявания от по 20 минути ще показват на 8 ноември в за...
Прочети повече
На 18 февруари - “НАЧАЛОТО ”- ще чуем и забележим музикални и танцови творби съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 година, в това число и емблематичната режисура “Тракийска женитба ”.

На 19 февруари - “ПЪТЯТ ”- ще се насладим на театралните достижения, посредством премиерата на три нови творби на ансамбъла, както и на присъединяване на посетител изпълнителите.

На 20 февруари - “НАСЛЕДСТВОТО ”- ще се докоснем до предаденото и полученото фолклорно и театрално завещание.

Специални посетител - реализатори в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли “Пирин ” и “Тракия ”.

Тържествените концерти във връзка 70-годишния празник на Ансабъл “Филип Кутев ” се организират под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев, и ще сложат началото на национално турне, което ще се организира в границите на 2022 година.
Няма да подвигат заплатите на отбор " Филип Кутев ", ще му търсят управител
" Няма да увелича заплатите на отбор „ Филип Кутев ”, а ще диря управител ". Това заяви министърът на културата Вежди Рашид...
Прочети повече
Специално за юбилея се предлага пакет - “три концерта с един билет ”, с които се икономисват до 50 лева единствено за един фен.

Регулярните цени на билетите за всеки обособен концерт са от 20, 30, 40 и 50 лева

Входът за деца до 10 години е безвъзмезден, без седящо място, прецизират уредниците.

 

 

Още от СЦЕНА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР