Установено е несъответствие между резултатите на ваксинираните лица по административни

...
Установено е несъответствие между резултатите на ваксинираните лица по административни
Коментари Харесай

Информационно обслужване се извини за грешка в данните за ваксинираните срещу COVID-19

Установено е противоречие сред резултатите на имунизираните лица по административни области и общия брой на имунизирани лица със приключен имунизационен цикъл. Това обявиха от " Информационно обслужване " по отношение на изявления в медиите за погрешно отчитане на поставените дози за имунизация против COVID-19.

Ето какво се споделя в прессъобщението им:

" Въведените данни за имунизациите по административни области в Единния информативен портал отразяват правилно поставените дози ваксини против COVID-19 във всяка една съответна област. Важно е да се означи, че всички тези данни се пресмятат на дневна база по отношение на записаните имунизации във имунизационните центрове на другите области.

На 26.07.2021 година е открито противоречие сред резултатите на имунизираните лица по административни области и общия брой на имунизирани лица със приключен имунизационен цикъл. Причината е, че еднодозовите ваксини „ COVID-19 Vaccine Janssen “ не са регистрирани като приключен имунизационен цикъл в общия брой имунизирани лица, а единствено при резултатите по административни области.

Подчертаваме, че позволената неправилност е само при изчислението на общия брой лица със приключен имунизационен цикъл, където се сумират данните за лицата, получили втора доза при двудозовите ваксини и тези, които са избрали еднодозова ваксина. Данните по административни области са въведени правилно и отразяват действителния брой на поставените дози.

При определяне на разминаването сред общия брой лица със приключен имунизационен цикъл и поставените дози по административни области, несъответствието беше поправено. „ Информационно обслужване “ АД се извинява за позволената неправилност е и подхванало всички нужни ограничения за попречване на бъдещи разминавания в данните за имунизираните лица ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР