Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ

...
Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ
Коментари Харесай

Всички пътници от катастрофиралия автобус вече са в Румъния

Успешно мина евакуацията на всички пасажери от авариралия тази нощ румънски рейс на пътя Русе-Велико Търново. За прибирането им вкъщи беше основана организация от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и държавното дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ оказаха цялостно подпомагане на румънските си сътрудници за реализирането на нужния брой полети при извозването на потърпевшите. Съгласуван и утвърден бе летателен проект за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов бе на мястото на случая, с цел да управлява дейностите на чиновниците от ИА „ Автомобилна администрация “. Бе оказано цялостно подпомагане на проверяващите органи, осведомиха още от МТС.

„ Тахографът и към сегашния миг не е открит. Нашите чиновници не престават да го търсят за изясняване на събитията. “ - заяви транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна, компанията и рейсът, извършващи транспорт, имат нужния лиценз.

Катастрофиралият тази нощ рейс се е движел по маршрута Истанбул-Букурещ. Управляван е от двама водачи, а пасажерите са румънски и турски жители. При тежкия пътен случай са починали четирима души. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР