Успешна кампания! С това пожелание вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати БСП от

...
Успешна кампания!
С това пожелание вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати БСП от
Коментари Харесай

За две минути: БСП върна мандата, отиваме на избори

" Успешна акция! "

С това благопожелание вицепрезидентът Илияна Йотова изпрати Българска социалистическа партия от " Дондуков " №2, откакто социалистите върнаха несбъднат мандата за сформиране на държавно управление.

Точно две минути продължи процедурата, в която водачът Корнелия Нинова съобщи празната директория на президента Румен Радев. С това всички стадии от опитите за сформиране на постоянен кабинет са изчерпани и страната отива на избори - пети подред за миналите 2 години.

Кога ще бъдат те и по кое време да бъде необуздано 48-ото Народно заседание президентът ще реши след срещата си с Централната изборна комисия по-късно през днешния ден.

" Искам да ви поздравя за напъните, които положихте за сформиране на постоянен кабинет в една доста сложна политическа конюнктура. Но тя очевидно не откри позволение ", сподели Румен Радев на Нинова.

" Г-н президент, направихме всичко належащо да осъществим мандата. Изведохме 4 значими задания пред Народното събрание и постоянно държавно управление - влизане на България в Шенген, Плана за възобновяване, приемане на бюджет за 2023 година, правосъдна промяна. Поканихме всички партии на диалог. От тези, които пристигнаха, а и от тези, които не пристигнаха, само че излязоха с позиции, излиза наяве, че не се събира единодушие и болшинство за лъчение на постоянен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат ", сподели Корнелия Нинова. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР