До събота 25 май избирателите, които имат регистриран настоящ адрес

...
До събота 25 май избирателите, които имат регистриран настоящ адрес
Коментари Харесай

ЦИК: Българите ще могат да гласуват в 60 държави на 9 юни

" До събота 25 май гласоподавателите, които имат регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място в страната и желаят да гласоподават на изборите на 9 юни по този сегашен адрес могат да подадат заявление за това в общинската администрация. До 25 май изтича и срокът за подаване на заявление за гласоподаване с преносима кутия, която разрешава жители да бъдат обслужени от преносима СИК ". Това съобщи Росица Матева, заместник-председател на ЦИК.

Ще се гласоподава в 60 страни, в 769 Секционни изборни комисии в чужбина. От тях в 389 ще се гласоподава и за Европейски парламент и за Народно заседание. Утре стартират консултациите с партиите в ЦИК за съставите на СИК отвън страната. Един от членовете би трябвало да е представител на Външно министерство. Регистрирани са шест наблюдаващи.

" След решението на Административния съд в София град ЦИК взе решение да не апелира и през вчерашния ден взе решение, с което се обновяват медийните пакети. Партиите и обединенията без дотация ще получат пакет за всеки един от двата типа избори ", сподели Матева.

От ЦИК обясниха, че във връзка с частичните локални избори на 23 юни - партиите и обединенията би трябвало да подадат документи в общинските администрации. ЦИК изрично възразява против внушенията, че основава спънка за инспекция на претендентите за принадлежност към Държавна сигурност. Всеки може да ревизира кои са претендентите за народни представители, както и кои партии и обединения са ги издигнали. В комисията по досиетата са показани данни за всички регистрирани претенденти. 147 от претендентите са родени преди 1973 година.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР