Ускоряването на метаболизма е начин да активизирате обмяната на веществата,

...
Ускоряването на метаболизма е начин да активизирате обмяната на веществата,
Коментари Харесай

Десет ефективни начина за ускоряване на метаболизма

Ускоряването на метаболизма е метод да активизирате обмяната на веществата, да повишим изгарянето на мазнините и да не позволяваме да трупаме килограми.

Ето какво би трябвало да спазвате, в случай че желаете да забързате метаболитните процеси в тялото си

1. Не гладувайте

За да намалите количеството калории в менюто си, не е нужно да се гладува, а единствено да се ограничим в избора на храна. През деня да имате 3 съществени хранения и 1-2 закуски сред тях. Разпределете силата по този начин: 25% на закуска, 35 % на обяд, 15 % на вечеря и за двете междинни закуски по 25 %. Този режим ще ви помогне да поддържате високо равнище на метаболизма.

2. Пийте кафе или чай

Кофеинът подтиква нервната система. Две чаши кафе или зелен чай ще ускорят обмяната с 8 %, което ще усили разхода на силата ви.

3. Не пропускай закуската

Тя ще ви зареди с сила за целия ден и ще засилва метаболизма ви. Жени, които пропущат закуската, страдат 4 пъти повече от ненужно тегло. Може да е единствено чаша кисело мляко, само че това е значимо за метаболизма.

 закуска

4. Живей интензивно

За добър метаболизъм не е нужно просто да спортувате, а и да се движите повече. Слизайте по стълбите без асансьор, разговаряйте по телефона прави, а не седнали - по този начин се усилва разходът на сила с 350 калория дневно.

5. Приемайте витамин D

Tой е нужен за предпазване на мускулната тъкан, която главно гори калориите. Той се съдържа в рибите, морските блага, сирене тофу, овесени ядки и яйцата.

 Витамин D

6. Купувайте екопродукти

Ако в мастните кафези се съдържат доста органохлориди, то метаболизмът се забавя. Пестицидите в плодовете и зеленчуците предизвикат натрупването на мазнини, по тази причина купувайте екопродукти. Най-добри са ябълките, грозде, ягоди, нектарини и круши.

7. Яжте по-често белтъчени

Белтък би трябвало да има във всяко хранене. С него се поддържа мускулната маса. Оптималната доза е 100 г постно телешко, 2 с.л. ядки или 200 г кисело мляко. Това ще усили разхода на силата с цели 35 %

8. Избирайте артикули, богати на желязо

Това вещество е належащо да транспортира кислорода, който взе участие в изгарянето на калориите. При дефицит има отмалялост, а обмяната на веществата се забавя. Включете в менюто си морски артикули, постно месо, фасул, спанак и пълнозърнести храни. А дефицитът на калций води до закъснение на метаболизма. С повече калций в храната организмът ще усвоява по едва мазнините.

 Спанак

9. Ограничете алкохола

Той забавя изгарянето на мазнините, тъй като организмът черпи сила от алкохола. Два коктейла са задоволителни. с цел да се понижи изгарянето на мазнините с 73%.

10. Пийте студена вода

Ако изпивате по 6 чаши вода дневно, може да изгорите в допълнение 50 калории, а за година това е 2 кг. Това е тъй като организмът ни губи сила за загряване на водата. Спазвайте тези правила и ще сте здрави и щастливи!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР