Управляващото мнозинство за трети пореден ден тази седмица спаси премиера

...
Управляващото мнозинство за трети пореден ден тази седмица спаси премиера
Коментари Харесай

ГЕРБ отново отърва Борисов и Фандъкова от изслушване в парламента

Управляващото болшинство за трети следващ ден тази седмица избави премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова от чуване в Народното събрание. Българска социалистическа партия настояваше двамата да рапортуват за случая, при който след токов удар на столичния бул. "Акад. Иван Гешов " почина 16-годишно момче.

Изненадващото е, че в петък предлагането за чуване на премиера и кмета пристигна от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. В предходните дни тя наричаше настояването на опозицията "евтин пиар " и обвиняваше социалистите, че се пробват да натрупат дивиденти от гибелта на едно дете.

Не стана ясно по какъв начин и за какво Караянчева промени позицията си по въпроса. Тя прикани народните представители "да гласоподават по съвест ". Резултатът обаче не беше по-различен от предходните дни. Предложението още веднъж не бе признато от болшинството.

Левицата разгласи, че е имала 35 питания и 25 въпроса към Бойко Борисов, само че те са отклонявани от ГЕРБ. А Караянчева отговори, че социалистите не са протестирали по надлежния ред.

В сряда от Българска социалистическа партия настояха за чуване на Фандъкова и Борисов. Това провокира скандал сред ръководещите и опозицията и отменяне на предлагането. В четвъртък абсурдът се повтори, с единствената разлика, че настояването беше импортирано документално като предложение за включване на точка в дневния ред на Народното събрание. В същия ден Борисов и Караянчева взеха решение да посетят цех за хидравлика в Кърджали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР