Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призна: Работя двойно, за да съм равна с мъжете

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи, че постоянно е работила два пъти повече, с цел да бъде равна на своите сътрудници мъже. Тя направи признанието пред CNBC във връзка днешния Международен ден на дамата.

" Не желая щерка ми и внучката ми да работят повече от мъжете, с цел да бъдат равни ", добави Георгиева. " Искам да са равни, просто тъй като са ", сподели шефът на МВФ, представена от Българска телеграфна агенция.

Кристалина Георгиева беше назначена за ръководещ шеф на МВФ през 2019 година и е втората жена (първата е Кристин Лагард, сегашен президент на ЕЦБ, бел. ред), която заема поста.

Докато фокусът преди време беше извърнат към функциите на дамите, в последните година има крачка обратно в равенството сред половете, счита още шефът на МВФ.

Пандемията, по-късно войната, по-късно рецесията с цената на живота - те оказват своето отрицателно въздействие върху всички, само че най-вече това се отнася за дамите, сподели Георгиева.

Проблемите, които спъват дамите, засягат най-различни аспекти на стопанската система, добави тя. Например световният Брутният вътрешен продукт би бил съвсем 20 на 100 по-висок, в случай че разликите в заетостта сред половете бъдат отстранени, съгласно данни на Световната банка.

Държавите в районите на Близкия изток, Северна Африка и Южна Азия биха могли да видят нарастване на своя Брутният вътрешен продукт с до 80 на 100, в случай че дамите бяха в положение да вземат участие пълноценно на пазара на труда, съгласно изследването, представено от Георгиева.

" Това е мощното и ясно обръщение, което насочваме от МВФ, извеждаме дамите напред поради тях самите, само че и поради всички ", сподели Георгиева.

Най-новите оценки демонстрират, че ще са нужни 130 години със сегашната скорост, с цел да се реализира тъждество сред половете. Не мисля, че можем да си позволим това време. Имаме потребност от витална стопанска система, витално общество. Затова имаме потребност дамите да бъдат равни на мъжете на всички места, безапелационна е Георгиева.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР