Путин с предупреждение към малките гъстонаселени европейски страни от НАТО.

...
Путин с предупреждение към малките гъстонаселени европейски страни от НАТО.
Коментари Харесай

Путин с предупреждение към малките гъстонаселени европейски страни от НАТО

Путин с предизвестие към дребните гъстонаселени европейски страни от НАТО. Руският президент Владимир Путин предизвести Запада, че членовете на НАТО в Европа си играят с огъня. Като оферират да разрешат на Украйна да употребява западни оръжия за нанасяне на удари надълбоко в Русия, което съгласно него може да докара до световен спор.

Ето по какъв начин стоят нещата.

Тези представители на страните от НАТО, изключително в Европа, изключително в дребните страни, би трябвало по принцип да са наясно с какво си играят. Те би трябвало да помнят, че като цяло това са страни с дребни територии и с доста гъсто население. Това е фактор, който те би трябвало да имат поради, преди да приказват за удари надълбоко в съветската територия. Ако тези съществени последствия настъпят в Европа, по какъв начин ще се държат Съединените щати, имайки поради нашия паритет в региона на стратегическите оръжия? Трудно е да се каже – желаят ли те световен спор?, “ съобщи Путин.

Путин съобщи, че украинските удари по Русия с далекобойни оръжия

ще се нуждаят от западна сателитна, разследваща и военна помощ – тъй че Западът ще бъде директно замесен. Той сподели, че изпращането на френски войски в Украйна би било стъпка към световен спор.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи преди на среща с министрите на защитата на Европейски Съюз в Брюксел, че Киев би трябвало да може да употребява оръжията, доставени от Запада. За да поразява „ законни цели “ на съветска територия. Според него в противоположен случай ръцете на украинските бойци са вързани. И те не могат да се пазят дейно.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел съобщи, че в границите на Европейски Съюз всяка страна членка ще би трябвало сама да реши дали да поеме отговорност. И да позволи на Киев да употребява нейни оръжия против цели в Русия.

Източник: Ройтерс, Twitter /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР