Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова развитите

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова развитите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призова богатите икономики да подпомагат повече бедните

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани развитите стопански системи да дават повече запаси на бедните страни. В противоположен случай ще има огромно противоречие в международния напредък, а това ще докара до риск за стабилността и ще провокира обществени безредици през идните години, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Половината от разрастващите се страни има заплаха да изостанат още повече, сподели Кристалина Георгиева. Понижаването на стандарта на живот в тях ще направи още по-трудно постигането на непоклатимост и сигурност за останалия свят, добави тя.

" Какъв е рискът? Социални безредици. Може да го наречете изгубено десетилетие. Може да бъде и изгубено потомство ", казашефът на МВФ.

По думите ѝ напредналите стопански системи са похарчили приблизително към 24 % от своя Брутният вътрешен продукт за антикризисни ограничения по време на пандемията, спрямо 6 % в нововъзникващите пазари и едвам 2 на 100 в най-бедните страни.

Тя означи компликациите пред страните с ниски приходи във имунизирането. Само една страна в Африка- Мароко, е почнала да имунизира популацията си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР