Управляващата партия в Унгария инициира законодателство за забрана на съдържание,

...
Управляващата партия в Унгария инициира законодателство за забрана на съдържание,
Коментари Харесай

Унгария забранява ЛГБТ съдържанието, насочено към деца

Управляващата партия в Унгария инициира законодателство за възбрана на наличие, което се счита за насърчаващо хомосексуалността и смяната на пола на малолетни, предава Би Би Си.

Проектозаконът ще забрани ЛГБТ литературата за деца под 18 години, в това число просветителни материали и реклами, които поддържат правата на гейовете.

Няколко правозащитни организации осъдиха предлагането, като споделиха, че е сходни ограничавания за ЛГБТ общността, са присъщи за Русия.

Партията Фидес на премиера Виктор Орбан, се приготвя за избори при започване на 2022 година.

Алианс от маджарски ЛГБТ групи, приканиха да се потърси поддръжка против проектозакона от американския президент Джо Байдън, който е на посещаване в Европа тази седмица. Според тях предлагането „ съществено ще ограничи свободата на словото и правата на децата “.

Формално законодателната самодейност е ориентирана към битка с педофилията. Предвижда се на младежи под 18 години да не може да се демонстрира порнографско наличие или каквото и да е наличие, което предизвиква смяна на пола или хомосексуалността.

Правителството на Фидес и ръководещото в Полша националистическо държавно управление на „ Право и правдивост “ са под публично следствие от Европейски Съюз за хипотетични нарушавания на стандартите за господство на закона в Европейски Съюз.

Нито една от двете страни не признава гей бракове и двете са въвели закони, ограничаващи осиновяването от гей двойки. Конституцията на Унгария гласи, че бракът е съюз сред хетеросексуални.

През 2013 година Русия одобри закон, налагащ огромни санкции за разпространяване на по този начин наречената „ гей агитация “ измежду лица под 18 години. Той не разрешава популяризирането на „ хомосексуално държание измежду малолетните “.

Миналата година държавното управление на Фидес осъди унгарска детска книга „ Страната на чудесата е за всички “. Фидес го назова " хомосексуална агитация ", заявявайки, че би трябвало да бъде неразрешен за учебните заведения.

Също по този начин Орбан е необятно подложен на критика в Европейски Съюз за ограничение на правата на мигрантите и други малцинства, политизиране на съдилищата и медиите и толериране на антисемитизма. Той твърди, че пази християнските полезности на Унгария в Европа, обхваната от левия демократизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР