Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол разреши присъствието на

...
Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол разреши присъствието на
Коментари Харесай

Играчи от школите на Балкан и Рилски спортист ще гледат финалите в Ботевград

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол позволи наличието на играчи от школите на Балкан и Рилски състезател на финалите на Националната баскетболна лига в Ботевград. Членовете на Управата взеха единомислещо следното решение:

„ В допълнение на Списъка на лицата, имащи право на достъп в залите за публични срещи без аудитория, УС на БФБ позволява следното изключение:

При единодушие на двата участващи тима се позволяват до 50 картотекирани подрастващи състезатели и 5 картотекирани треньори от школите на всеки от участващите тимове. Контролът в залата се реализира от дежурния представител на БФБ и представител на НБЛ. “

Както е известно, идната домакинска среща на БК Балкан в мач номер 3 от финалната серия в НБЛ и поради наложеното наказване от Дисциплинарно-административният съвет за осъществяване на две срещи без аудитория, мачът трябваше да се организира пред празни трибуни.

От клуба хазаин пък оповестиха, че ще слагат огромен видеоекран пред залата, с цел да могат почитателите в Ботевград да гледат дружно дуелите от финалите в града. Балкан пусна в продажба виртуални билети. От клуба обявиха, че наказването ще докара до безспорни пропуснати финансови изгоди и насърчиха почитателите да оказват помощ на тима.

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) пък наложи санкции на двата отбора след мач №2 от серията. Самоковският клуб би трябвало да заплати наказания в размер на 500 лева след механически нарушавания на Трей Портър и Павлин Иванов. Ботвградчани пък са санкционирани с 1 100 лева за механически нарушавания на Дерик Маркс, Амад Рори и скамейката на тима.

Резултатът в серията е 1:1 победи. Мач №3 е във вторник, 7-и юни, от 19:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР