УниКредит Булбанк и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предоставят финансиране

...
УниКредит Булбанк и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предоставят финансиране
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк и ЕИБ предоставят €200 млн. на средни и големи компании

УниКредит Булбанк и Европейската капиталова банка (ЕИБ) ще дават финансиране на бизнеса в размер на 200 милиона евро. Финансирането ще бъде ориентирано към междинни и огромни компании от разнообразни браншове, които имат капацитет за напредък и основаване на работни места в България.

В изискванията на съглашението Европейска инвестиционна банка дава гаранция от 100 милиона евро за портфейл, който ще включва капиталови и оборотни заеми с оптималната сума на единично финансиране до 20 милиона евро, като УниКредит Булбанк ще има опция да даде кредитиране при преференциални и гъвкави условия. Периодът за включване на нови заеми по програмата е до месец декември 2024 година и ще способства за устойчиви вложения и основаване на благоприятни условия за компании в страната да получат средства за разширение на активността си и осъществяване на нови планове.

„ Надграждаме дълготрайното партньорство на УниКредит Булбанк и Европейската капиталова банка с още едно значимо съглашение, което ще поддържа стратегическата ни цел -  ускоряване развиването на българската стопанска система и отключване на капацитета за растеж на междинните и огромни предприятия. Като банка, пазарен водач в корпоративно банкиране, за нас е значимо да предоставяме нови благоприятни условия за финансиране на фирмите от структуроопределящи за развиването на страната браншове. Очакваме съглашението в допълнение да облагороди средата за развиване на бизнес, като даде по-лесен достъп до финансиране, “ показа Борислав Бангеев, Главен шеф Корпоративно банкиране и член на УС на УниКредит Булбанк.

Вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова съобщи: „ Европейската капиталова банка работи за повишението на конкуретноспособността на европейските стопански системи, изключително в страните с по-нисък приход на глава от популацията. Във времена на геополитическо опълчване, неустановеност и високи цени дружно с УниКредит Булбанк осигуряваме  достъп до преференциален финансов запас за междинния и огромен бизнес, с цел да осъществя новите си планове, да разшири или модернизира активността си и по този начин да даде подтик на стопанската система на България. “

Новото съглашение е част от сполучливото стратегическо партньорство сред двете финансови организации. През 2022 година групата на Европейска инвестиционна банка и УниКредит Булбанк осигуриха над 630 млн. евро за дребни и междинни предприятия в България. Гаранцията под формата на синтетична секюритизация отключи нови заеми при по-благоприятни условия за дребни и междинни предприятия.

За повече информация по отношение на изискванията и процедурата за кандидатстване за финансиране, заинтригуваните клиентите могат да се свържат с УниКредит Булбанк или да посетят уеб страницата на банката на следния адрес.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР