Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което

...
Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът

" Унижават се лекарите. По всевъзможен метод сега това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите. Това е, тъй като би трябвало да се покаже, видите ли, този министър и това служебно държавно управление не си прави работата. За мен то си свърши доста добре работата. Това, че някой не желае да съблюдава ограниченията и да се имунизира, не е отговорен министърът ", съобщи ръководителят на софийското съдружие на общопрактикуващите лекари доктор Георги Миндов в " Денят ON AIR ".

По думите му локдаунът нищо няма да направи, защото 85% не одобряват нито ограниченията, нито че съществува вирусът.

" Ние не сме Китай да ги затворим хората по къщите и до един да ги тестваме, както направиха в Ухан. Ако хората не осъзнаят какво се случва, няма да стане това нещо. Ако те не го осъзнаят сами, ние в никакъв случай няма да тръгнем в посоката на всички страни, които са народи, съхранили се в хилядолетията и посочили, че тъкмо по тази причина оцеляват, когато има проблем, те се сплотяват - ние се разединихме ", акцентира доктор Миндов пред Bulgaria ON AIR.

" Имам възприятието, че сме станали контролна група - с най-висока смъртност, с минимум имунизирани, най-бедната страна в Европа, всичко най-лошо ни се струпва на нас и ние продължаваме да викаме: " Някой ни е отговорен ". Кой ни е отговорен? Ваксини ли нямаше? Мерки ли не се постановиха? Какво още би трябвало да се направи? ", попита той.

Д-р Миндов съобщи, че първа вълна не сме имали, тъй като тогава затворихме всичко.

" В момента публичният живот продължава в цялостна мощ да върви, всички се движим на всички места. Мерките се съблюдават проформа на всички места. Дори контролът е проформа на всички места. Всеки би трябвало да е виновен. Локдаунът всеки си го прави за себе си ", разясни още гостът.

" Места няма. Лекари няма. Кислород няма. И парите не им дават на лекарите. Това съгласно мен е прекомерно ", обърна внимание доктор Миндов.

" Никой не може да планува по какъв начин ще протече Ковид-19 при съответния човек, при съответната имунна система. Затова никой не би трябвало да се майтапи и да се подиграва с това нещо и всеки би трябвало да е виновен към себе си и към своите близки ", посочи ръководителят на софийското съдружие на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов разяснява митингите против ограниченията с думите: Всеки прави каквото си желае, никой не прави каквото би трябвало, само че всички участваме.

" Това, което вирусът прави и този вариант, който е последният, е, че унищожава белия дроб ", обясни той

" Сега разчитаме на моноклонални антитела при лекуването. Много е скъпо лекуването. За нас като най-бедната страна, отново не е налично това лекуване. То би трябвало да се стартира в по-ранните стадии. Трябва да се прави в болнична конюнктура. Това е международно лекуване. Има процедура. Използва се в целия свят ", изясни медикът.

" Ние сега нямаме право нито административно, нито опция по Здравна каса да изписваме безвъзмездни медикаменти. Имаме подготвеност техническа, само че ще ги изписваме едвам тогава, когато имаме подготвена амбулаторна процедура ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР