Унгарският министър-председател Виктор Орбан обвини други европейски лидери, че всяват

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан обвини други европейски лидери, че всяват
Коментари Харесай

Унгарският премиер Орбан призовава за по-малко паника, свързана с климата и повече бебета

Унгарският министър-председател Виктор Орбан упрекна други европейски водачи, че всяват боязън от опасността от изменението на климата , като подценяват казуса с намаляването на раждаемостта, написа „ Politico “.

„ Европа работи от боязън, а страхът ни прави пораженци , съобщи десният водач и добави:

„ Казваме, че няма бъдеще, и като такова това се трансформира в самоизпълняващо се знамение . “

Унгария е една от редица страни от Централна и Източна Европа, които се пробват да извърнат наклонността на понижаване на раждаемостта . Във всички страни от Европейския съюз броят на децата на жена е по-малък от 2,1 деца , нужни за поддържане на устойчиво население без миграция .

Това застаряващо население слага пред държавните управления комплицирани въпроси за това по какъв начин да финансират обществената страна, защото броят на възрастните хора се усилва, а делът на хората в трудоспособна възраст понижава.

В речта си на двудневната Будапещенска демографска среща на върха – просемейна конференция, проведена от унгарското държавно управление, Орбан съобщи, че „ западните елити “ подценяват въпроса за демографията, а вместо това са заети с „ въглеродни квоти “ . Той даде да се разбере:

„ Те изискват от хората да живеят в боязън от приближаващия Армагедон . “

Правителството на Орбан трансформира раждаемостта в основен политически приоритет , като влага към 5% от Брутният вътрешен продукт на страната в политики за основаване на фамилии, като данъчни облекчения и субсидирани заеми за нови къщи . Коефициентът на раждаемост в Унгария към този момент не е най-ниският в Европейски Съюз, какъвто беше преди десетилетие, а се движи малко над междинния за блока.

В четвъртък унгарският водач ускори тези политики, като разгласи, че държавното управление ще понижи прага за освобождение на дамите от налози за цялостен живот от 4 на 3 деца.

Италианският министър-председател Джорджия Мелони , която участва на срещата на върха в Будапеща, похвали напъните на Унгария да предизвиква фамилиите да имат повече деца и предизвести, че демографските промени са екзистенциален риск за страната ѝ. Мелони беше безапелационна:

„ Според нас демографията не е просто още един от главните проблеми на нашата нация. Тя е въпросът, от който зависи бъдещето на нашата нация . Трябва да имаме смелостта да кажем, че прогнозите на демографите за бъдещето са доста притеснителни.

От десетилетия в Европа се записва раждаемост под равнището на заменяне на популацията , само че това е проблем, който придобива все по-голямо внимание, изключително в Силициевата котловина . Илон Мъск неотдавна цитира напъните на Орбан с утвърждение.

Каталин Новак , президент на Унгария и уредник на конференцията, повтори посланията на Орбан по отношение на неправилните европейски цели. Тя съобщи, че въпреки да се бият тревожни камбани за изменението на климата , на същинския проблем се обръща малко внимание. Тя категоризира:

„ Демографската зима се трансформира в ледникова ера . “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР