Невероятна част от пътуването е откриването на ново място, но

...
Невероятна част от пътуването е откриването на ново място, но
Коментари Харесай

Кои са местата, които хората нямат търпение да посетят отново?

Невероятна част от пътуването е откриването на ново място , само че има нещо особено и в това да се върнеш на обичана дестинация – което също приказва доста за това по какъв начин едно място се откроява от другите. От „ Forbes “ показват кои са тези кътчета, на които пътуващите желаят да се върнат най-вече ?

Експертите по туристически застраховки „ InsureandGo “ неотдавна разпространиха отчет , класиращ местата, които пасажерите са най-нетърпеливи да посетят още веднъж. За да го изготвят, анализаторите са разгледали съвсем 500 страни , градове и световни туристически атракции , след което са изследвали хиляди мнения в Reddit и многочислени онлайн рецензии, с цел да открият местата, които имат най-голяма прелест за повторни визити.

„ Няма завършек на прекарванията, които можете да изпитате, до момента в който пътувате, с толкоз доста разнообразни страни и градове по света, които просто чакат да бъдат проучени “, разяснява специалистът по застраховки при пътешестване в „ InsureandGo “ Ръсел Уолъс , добавяйки:

„ В някои случаи обаче многократното посещаване на едно и също място в действителност може да обезпечи по-богато преживяване. Носейки със себе си по-задълбочено схващане на дестинацията, дружно с локални прозрения и може би даже разкриване на някои скрити скъпоценни камъни. “

Начело в листата на страните, които пасажерите копнеят да посетят още веднъж, е Япония , която е известна с богатата си просвета и разнородни оферти . С впечатляващите 324 споменавания единствено в полемиките на Reddit , Япония явно очарова посетителите със своята завладяваща композиция от традиция и модерност, от оживените улици на Токио до спокойните пейзажи на Киото.

Япония я следват компактно Италия и Испания , които са два безконечни любимеца измежду пътешествениците по света. Със надлежно 294 и 209 споменавания , тези средиземноморски скъпоценни камъни пленяват посетителите със своите кулинарни изкушения, зашеметяващи крайбрежия и архитектурни чудеса.

Що се отнася до градовете – Лондон със своите емблематични забележителности като Бъкингамския замък и Лондонската кула – цари като последна дестинация за многократни визити. Първите пет в листата са още Париж , Барселона и Ню Йорк (равенство), по-късно Рим .

Що се отнася до туристическите атракции , Dollywood  е разгласен за мястото, където пасажерите желаят да се върнат най-вече. Разположен в сърцето на Смоуки Маунтинс в Тенеси , този тематичен парк — частично благосъстоятелност на именитата Доли Партън — радва посетителите с неповторимата си композиция от развлечение , носталгия и южняшко гостолюбие . Дисниленд в Калифорния е на второ място. Редица места се борят за петото място в листата, в това число Национален парк Йосемити, дворецът Бленхайм в Англия и Дисниленд в Токио.

Топ 10 на страните, в които хората най-вече желаят да се върнат

  1. Япония;
  2. Италия;
  3. Испания;
  4. Мексико;
  5. Тайланд;
  6. Ирландия;
  7. Франция;
  8. Исландия;
  9. Гърция;
  10. Германия.

Топ 10 на градовете, в които хората най-вече желаят да се върнат

  1. Лондон, Англия;
  2. Париж, Франция;
  3. Барселона, Испания (равенство с Ню Йорк);
  4. Ню Йорк (равенство с Барселона);
  5. Рим, Италия;
  6. Токио, Япония;
  7. Амстердам, Холандия;
  8. Берлин, Германия;
  9. Единбург, Шотландия;
  10. Мексико Сити, Мексико.

Топ 10 на световните атракции, на които хората най-вече желаят да се върнат

  1. Доливуд – Тенеси;
  2. Дисниленд парк – Калифорния;
  3. Stone Mountain Park – Атланта;
  4. Warner Bros Studio Tour – Лондон
  5. Бленхайм Палас – Оксфордшир, Обединеното кралство (равенство за 5-о място);
  6. Busch Gardens – Флорида (равенство за 5-о място);
  7. Crazy Horse Memorial – Южна Дакота (равенство за 5-о място);
  8. Национален парк Гранд Каньон – Аризона (равенство за 5-о място);
  9. Hampton Court Palace – Лондон, Англия (равенство за 5-о място);
  10. Токио Дисниленд – Токио, Япония (равенство за 5-о място);
  11. Universal Studios Florida – Флорида (равенство за 5-о място);
  12. Национален парк Йосемити – Калифорния (равенство за 5-о място).
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР