Умишлено осъзнаването на околната среда е първата стъпка към повишаване

...
Умишлено осъзнаването на околната среда е първата стъпка към повишаване
Коментари Харесай

Какво е осъзнатост и как да направим живота си по-приятен чрез нея

Умишлено осъзнаването на околната среда е първата стъпка към повишение на равнището на схващане.

Какво е осъзнатост?

Простичко казано, това е процедура, която допуска, че интензивно управлявате вниманието си и съзнателно полагате старания, с цел да сте наясно с околната среда и хората, с които поддържате връзка. Също по този начин, осъзнаването изисква да се съсредоточим върху протичащото се в този момент и всичко, което е част от това „ в този момент “ - върху типовете, звуците, тактилните чувства, миризмите, мислите и възприятията.

Много от нас всеки ден са съсредоточени върху осъществяването на предоставени задания. Правим описи и небрежно прекосяваме от една точка в друга. Непрекъснато гледаме 10 стъпки напред, вместо да гледаме къде се намираме сега.

Как да станем по-осъзнати

Развитието на информираността включва редица разнообразни практики и не се реализира за един ден. Започвайки този развой, обаче, незабавно можете да почувствате разликата под формата на възприятие на задоволство в края на деня и положението на вашата връзка. И по този начин, по какъв начин да станете по-осъзната персона? Ето няколко оферти:

1. Забавете темпото. Да, крайните периоди са на всички места и на мнозина наподобява, че е належащо да се направи всичко небрежно, с цел да се премине към идната задача допустимо най-скоро. Истината е, че несъразмерното бързане ни прави по-уязвими за неточности - както персонални, по този начин и професионални - и това, което се случва небрежно, не се претърпява добре. Забавете темпото и внимавайте какво вършиме. Със сигурност това ще усъвършенства както вашите резултати, по този начин и удоволствието от процеса.

2. Дишайте. Звучи елементарно, нали? Но съзнателното дишане ви принуждава да забавите и да се концентрирайте. По този метод вие забавяте сърдечния темп и стартирате да намалявате напрежението и безпокойството.

3. Бъдете деликатни. В друго време на деня просто спрете и се огледайте. Обърнете внимание на хората, които виждате, какво вършат, миризмите, които усещате, звуците, които чувате. Звучи просто, само че обърнахте ли внимание на всички тези параметри на мястото, където се намирате в този момент?

4. Медитирайте. Успокояването на мозъка ви е мощен метод да получите надзор и фокус. И също по този начин получавате време да организирате мисли, които са били изместени от натовареността на деня. Това не би трябвало да трае дълго, няколко минути дневно са задоволителни, с цел да придобиете чувство за баланс и успокоение.

Поради това какъв брой преждевременно претърпяваме деня си и всеобхватното възприятие за „ нужда да вършим нещата “, доста от нас са непрекъснато изложени на стрес и тревога. Чрез съзнателно прибавяне на осъзнатост можем да се съсредоточим върху това, което прави живота по-приятен.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР