Ул. Иван Вазов и пресечките около опожарените тютюневи складове ще

...
Ул. Иван Вазов и пресечките около опожарените тютюневи складове ще
Коментари Харесай

Колите тръгват по ул. Иван Вазов

Ул. " Иван Вазов " и пресечките към опожарените тютюневи хранилища ще бъдат отворени за придвижване. Трафикът е доста претрупан, имаме проблем и запитвания от жители, по тази причина взехме решение да го възстановим, в това число и по ул. " Иван Вазов ", сподели кметът Иван Тотев.

Най-пострадалата постройка - монумент на културата, която се намира на ул. " Кап. Андреев " и " Иван Вазов ", е укрепена. Това беше условието на община Пловдив, с цел да не заплашва живота на хората. Приемателната комисия би трябвало да огледа дали складовете са обезопасени. Това е единствената причина, заради която улиците към момента не са отворени, изясни градоначалникът. Документацията би трябвало да се съгласува с Националния институт на паметниците на културата (НИНКН). В общината се надяват до края на тази седмица да получат картбланш от специалистите.

Ул. " Иван Вазов " е заградена в сектора сред ул. " Кап. Андреев " и " Екзарх Йосиф " от предишното лято, когато лумна адският пожар. Огънят е тръгнал от най-красивата постройка, строена от Димитър Кудоглу, благосъстоятелност на компания " Р.И.П.А " на някогашния почетен консул на Италия Луиджи Гиа. Пожарникарите са съумели да спасят единствено стените. От всички страни те са подсилени със крепко железно скеле.

Откакто е станал пожарът, водачите не могат да употребяват ул. " Иван Вазов " на процедура от колелото на гарата до пресечката с ул. " Авкс. Велешки ". Междувременно в община Пловдив се роди концепция затворената част от улицата пред складовете да стане пешеходна зона като част от плана на Тютюневия град за Европейска столица на културата и по сходство на артквартал " Капана ". Иван Тотев беше прецизирал, че решение ще се вземе след публично разискване с жителите.

Неофициалният спор върви от една година. Репортерът на " Марица " не откри нито един търговец в затвореното пространство, който да е удовлетворен, че пред магазините не стопират коли. Единодушни са, че зареждането е мъчно, а продажбите през тази година са намалели, тъй като до обектите по-трудно се стига с автомобил. Шофьорите са гневни, защото се лишават от комфортна пътна артерия, при все това на бул. " Руски " и " Васил Априлов " се прави ремонт. Това е един от причините на кмета загражденията да се отстранен.
 Колите потеглят по ул.  Колите потеглят по ул.  Колите потеглят по ул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР