Украйна въведе ограничения на потреблението на енергия в цялата страна,

...
Украйна въведе ограничения на потреблението на енергия в цялата страна,
Коментари Харесай

Украйна ограничава потреблението на ток

Украйна вкара ограничавания на потреблението на сила в цялата страна, защото продължава да се бори с големите вреди, нанесени на инфраструктурата ѝ по време на войната с Русия.

„ Във всички райони на Украйна е въведен режим на ограничение на потреблението на електрическа енергия “, се споделя в изказване на националния енергиен оператор на страната „ Укренерго “, като се добавя, че към 11.00 ч. в неделя дефицитът на електрическа енергия в енергийната система на страната е бил 20%.

„ Укренерго “ означи още, че схемите и графиците на спиранията са планувани и прилагани от настоящите районни системи.

Изявлението идва на фона на разгръщането на „ пунктове за неуязвимост “ в цялата страна за обезпечаване на съществени услуги по време на спиранията на електрозахранването, породени от съветските удари, излиза наяве от изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

През миналата седмица съветските удари засегнаха инфраструктурата в голям брой райони, в това число столицата Киев.

В отговор на офанзивите „ Укренерго “ разгласи изключителни изключвания във всички райони, „ с цел да отбрани електропреносните мрежи от спомагателни софтуерни повреди и да подкрепи работата на енергийната система “.

Зеленски съобщи късно в петък, че ремонтните действия по оборудванията на енергийната инфраструктура, развалени от съветските офанзиви по-рано тази седмица, ще бъдат основна задача.

В послание към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в сряда посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Москва нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, както и по други инфраструктури, с цел да предотврати потреблението им за доставяне на Украйна с оръжия, „ най-вече със западен генезис “.

В същото време представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли Русия да нанася удари против гражданската инфраструктура на Украйна.

Енергийната инфраструктура на Украйна е обект на съветски въздушни удари от началото на войната през февруари, засилени след детонацията, която повреди основния Керченски мост към Кримския полуостров, който Русия нелегално анексира през 2014 година

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР