Украйна ще може да поиска финансова помощ от Международния валутен

...
Украйна ще може да поиска финансова помощ от Международния валутен
Коментари Харесай

МВФ и Украйна постигнаха споразумение

Украйна ще може да изиска финансова помощ от Международния валутен фонд. Това разгласи институцията, която е направила обзор на политиките, водени от страната. Според фонда оказването на финансова помощ на Украйна би могло да поддържа и напъните на украинското държавно управление с оглед присъединение към Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9415
" Службите на МВФ и на украинските управляващи реализираха съглашение, което поправя пътя към началото на полемики по отношение на стратегия, напълно подкрепена от МВФ ", се споделя в изказване на фонда. Предстои съглашението да бъде утвърдено от управлението на организацията.

Ръководителят на задачата на МВФ в Украйна Гавин Грей съобщи през декември, че страната има потребност от помощни средства за бюджета си и за действието си в размер на сред 40 и 57 милиарда $ за 2023 година

" През 2022 година украинската стопанска система се сви с 30 %, което беше по-малко от предстоящото, само че краткосрочните вероятности се утежниха от декември ", напомни през вчерашния ден Грей и добави, че напредничав стопански напредък на Украйна може да се чака през тази година.

Оказването в подобаващото време на значима външна помощ е било от значително значение за макроикономическата непоклатимост на страната, а огромни подпомагания ще бъдат от значително значение и през актуалната година, счита още той Грей. Но стратегия на МВФ, напълно финансирана от него, ще е в поддръжка на напъните на държавното управление с оглед присъединение към Европейски Съюз, разяснява той.

Освен това самодейностите за промяна за възстановяване на продуктивността и конкурентността на частния бранш би трябвало да напреднат, с цел да се слагат основите на един поствоенен мощен стопански напредък, отбелязва ескпертът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР