Украйна регистрира рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали

...
Украйна регистрира рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали
Коментари Харесай

Хванаха бивша украинска депутатка в опит да влезе в страната с фалшив COVID сертификат

Украйна записва рекорден брой нови инфектирани с ковид и умряли второ следващо денонощие, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на сензитивното закъснение на имунизационната акция в страната и в миг, когато управляващите в столицата Киев се готвят да вкарат нови ограничаващи ограничения.

Украинското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден за 23 785 нови инфектирани и 614 умряли за миналите 24 часа.

От началото на пандемията в Украйна, с население от 41 милиона души, са регистрирани 2,725 милиона случая на ковид . Страната е на 19-о място в света по този индикатор.

Над 63 хиляди от инфектираните са умряли.

До момента е имунизирано против COVID-19 единствено една шеста от популацията на Украйна , на фона на всеобщото съмнение към имунизационните препарати. Все отново, с въвеждането на коронавирус документ в някои от най-засегнатите от епидемията украински области, броят на искащите се усилва, достигайки близо 270 хиляди през последното денонощие, по данни от през днешния ден.

Междувременно полицията в Киев заяви, че някогашната украинска депутатка Надежда Савченко и сестра ѝ Вира са се пробвали да влязат в страната с подправени коронавирус документи, съобщи ТАСС.

Тя не посочи от коя страна са пристигнали двете сестри на столичното летище " Бориспол ". Срещу Надежда и Вира Савченко е заведено наказателно дело за подправяне на документи. Обвиненията против тях ще бъдат оповестени в скоро време.

По-рано украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски заяви, че в страната са заведени към 800 каузи за подправени Коронавирус документи.

Надежда Савченко , боен водач, се трансформира в национална героиня в Украйна, откакто бе пленена от проруските сепаратисти в източната част на страната и предадена на Русия, където бе наказана на затвор. Впоследствие тя бе върната в Украйна, където бе посрещната триумфално и определена за народен представител. След това обаче Савченко бързо изпадна недружелюбност и бе упрекната в подривна активност, откакто упрекна държавното управление на тогавашния президент Петро Порошенко в корупция и непросветеност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР