Украйна призова съюзниците си да изпратят повече оръжия, докато нейните

...
Украйна призова съюзниците си да изпратят повече оръжия, докато нейните
Коментари Харесай

Украйна отново поиска повече оръжия от съюзниците

Украйна прикани съдружниците си да изпратят повече оръжия, до момента в който нейните сили се пробват да забавят военното нахлуване на Русия през източния район Донбас.

Русия се готви за огромна атака в Украйна, оповестява в постоянната си оценка за хода на спора американският Институт за проучване на войната. Руските въоръжени сили не престават да организират по-ограничени настъпателни дейности, с цел да попречат на украинската войска да овладее самодейността, показва американският мозъчен концерн. По негови данни съветската формация в източната Луганска област възвръща своята боеспособност и натрупа сили за по-нататъшна атака. В оценката за развиването на военните дейности се споделя, че съветските сили са постигнали незначителни триумфи югоизточно от град Северск, в Бахмутски регион в Донецка област, и са траяли настъплението западно от към този момент завладения от тях Лисичанск. Украинският президент Володимир Зеленски посети през вчерашния ден Днепропетровска област в източната част на страната. Той се срещна с украински военни и посети болница, където се лекуват ранени бойци. Зеленски благодари на американския си сътрудник Джо Байдън за даването на още ракетни системи Хаймарс на Украйна. В известие в Туитър той сподели, че системите и обещаните в новия пакет помощи от Вашингтон 155-милиметрови снаряди са от първостепенна нужда. А в обичайното си послание тази нощ Зеленски означи:
" Вчера направих 24-тото послание към парламентите на страните от Европейски Съюз и първото, отправено покрай фронтовата линия. Надявам се, че и другите три страни от Европейски Съюз ще усетят, че тези мои апели не са за политика, а за отбрана на нашата обща независимост и затова ще стигнем до такава степен да мога да кажа един ден: всички 27 Народното събрание на Европейския съюз чуват битката за независимост по-добре от всевъзможни съветски операции ".

През вчерашния ден в Сумска област е имало 18 обстрела, заяви ръководителят на администрацията Дмитро Живицки. Той сподели още, че съветските военни са употребявали разнообразни типове оръжия като ракети и миномети. Пострадали са доста обитаеми места, а един човек е бил ранен.

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров съобщи, че съветски бойци са обстрелвали бригадата, която се е опитвала да ремонтира разваления магистрален газопровод в Запорожка област. Съоръжението беше прекратено преди седмица вследствие на военните дейности. Фьодоров сподели, че руснаците не са разрешили въвеждането на режим на тишина за поправката му, не са разрешили и организирането на филантропичен кулоар.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР