Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ​Организацията за

...
Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ​Организацията за
Коментари Харесай

Украйна предлага топ дипломат за генерален секретар на ОЧИС

Украйна предлага топ посланик за общоприет секретар на ​Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС). Това е заместител - министърът на външните работи Васил Бондар.

Той е на поста от ноември 2017 година Преди това е бил втори секретар в Посолството на Украйна в Руската федерация от 2000 година до 2004 година. От 2006 година до 2010 година е първи секретар, консултант на Посолството на Украйна в Полша.

От 2013 година до 2015 година е министър-съветник в Посолството на Украйна в Турция, а от 2015 година до 2017 година е общоприет консул на Украйна в Истанбул, представител на Украйна в ОЧИС.

Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС)

е интернационална районна икономическа организация на страните от Черноморския район. Първоначално, тя е инициирана през 1992 година от Република Турция, като през 1999 година получава статут на пълноправна интернационална организация. В момента страни-членки са Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

ЧИС подкрепя и координира районното съдействие в необятен набор от области – туризъм, търговия, банково дело, връзки, енергетика, превоз, земеделие, опазване на здравето, запазване на околната среда, битка с проведената престъпност и други На 15 ноември 2010 година в Атина, Гърция, беше призната Декларация на министрите, отговарящи за туризма в страните членки на Организацията за черноморско икономическо съдействие. ОЧИС е приела още две заявления за развиване и съдействие в бранша на туризма – през 2002 и 2005 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР