Украйна няма да се съгласи на мирни споразумения с руския

...
Украйна няма да се съгласи на мирни споразумения с руския
Коментари Харесай

Резников категоричен: Никакви договорки с Путин, Украйна ще победи

Украйна няма да се съгласи на мирни съглашения с съветския президент Владимир Путин. В същото време войната в Украйна може да завърши тази година. Това съобщи министърът на защитата на Украйна Олексий Резников, представен от РБК-Украйна.

Коментарът му пристигна след последните изказвания на чешкия президент Петр Павел за единствения късмет Украйна да стартира контранастъпление.

" Мисля, че в президента на Чешката република в този момент приказва повече военният специалист, в сравнение с политикът и логиката на военните е такава, че те непрекъснато пресмятат най-лошите разновидности. Но даже и това да е неговата оценка, тя е субективна и той към момента носи доста потребно обръщение за нас е, че европейските страни би трябвало да се обединят по-мощно и да засилят помощта за Украйна “, съобщи Резников.

В същото време Резников изключи опцията за сключване на мирни съглашения с Русия. Той напомни, че украинският президент Володимир Зеленски е споделил, че няма да седне на масата за договаряния с Владимир Путин.

" Второ, украинският народ няма да се съгласи с това. Ако прочетете всички най-нови социологически изследвания, ще видите, че всички са за победа, за освобождение на нашите територии, никой няма да се съгласи на взаимни отстъпки. (...) Трето, украинският парламент отразява мнението на народа. Затова всички наши сътрудници би трябвало да схванат: ние няма да вършим взаимни отстъпки “, акцентира ръководителят на украинското МО.

Резников съобщи, че командването е готово за договаряния единствено при изискванията на Украйна, т.е. след изтеглянето на съветските войски с в допълнение съглашение за репарации и компенсации.

" Така че нищо няма да се промени при никакви условия. Позицията на президента, на хората, позицията на сътрудниците, моята персонална позиция, всички сме съгласни, няма да има " зрада “ ", добави той.

Министърът назова войната в Украйна най-голямата на планетата след Втората международна война. Той означи, че в този момент спорът е ескалирал във война на ресурсите на " западния свят против ресурсите на орките “.

Според него войната не може да продължи дълго, защото светът помни закононарушенията на Русия в Украйна.

" Мисля, че тази война скоро ще свърши. Разбира се, бих желал да не стартира, само че аз персонално имам вяра, че тази година е година на победа “, съобщи Резников.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР