Украйна нарече цинично поздравлението за Деня на независимостта от беларуския

...
Украйна нарече цинично поздравлението за Деня на независимостта от беларуския
Коментари Харесай

Украйна отхвърли „циничното“ поздравление за Деня на независимостта от беларуския лидер

Украйна назова " цинично " поздравлението за Деня на независимостта от беларуския водач, Александър Лукашенко, и го отхвърли като означи, че Минск разрешава на Русия да провежда офанзиви против Украйна от нейна територия, съобщи Ройтерс.

В ненадейно известие на уеб страницата си за отбелязване на 31-ата годишнина от независимостта на Украйна от доминирания от Москва Съветски съюз, Лукашенко пожела на украинците " спокойно небе, приемливост, храброст, мощ и триумф във възобновяване на заслужен живот ".

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на Москва да употребява нейната територия, с цел да изпрати хиляди бойци в прилежаща Украйна, както и да изстрелва ракети от нейното въздушно пространство.

„ Убеден съм, че днешните разногласия няма да могат да разрушат вековната основа на откровените добросъседски връзки сред народите на двете страни “, сподели Лукашенко в изказването.

Старши асистент на президента на Украйна, Михайло Подоляк, остро разкритикува изказването в Twitter.

„ Лукашенко в действителност има вяра, че светът не вижда присъединяване му в закононарушения против Украйна “, написа Подоляк.

„ Ето за какво той цинично ни пожелава „ спокойно небе “, като разрешава на смъртоносни ракети да ни удрят “, добави той.

Изявлението на Лукашенко беше в несъгласие с някои от неотдавнашните му изказвания в поддръжка на нахлуването на Русия в нейния комшия.

През юли той разказа Беларус като „ единствената страна в света, която поддържа Русия в нейната битка против нацизма “, повтаряйки изказванието на Москва, че организира „ специфична военна интервенция “ в Украйна, с цел да я прочисти от ултранационалисти.

Киев и неговите западни съдружници споделят, че Русия води непредизвикана имперска нападателна война.

По-рано Лукашенко сподели, че Беларус е " въвлечена " да се причисли към войната от дейностите на Киев и че беларуската противовъздушна защита е свалила украински ракети. Украйна отхвърля да е стреляла по цели в Беларус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР