Украйна и нейните международни партньори постигнаха в швейцарския град Лугано

...
Украйна и нейните международни партньори постигнаха в швейцарския град Лугано
Коментари Харесай

Представиха план за възстановяване на Украйна

Украйна и нейните интернационалните сътрудници реализираха в швейцарския град Лугано съглашение по отношение на правилата, според които ще бъде осъществено следвоенното възобновяване на страната, осведоми ДПА.

" Това е началото на един дълъг развой ", съобщи президентът на Конфедерация Швейцария Игнацио Касис пред към 1000 делегати, които участваха в двудневната интернационална среща, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украйна показва решителност да следва главните демократични полезности, се споделя в заключителната декларация от Лугано.

Правителството на страната показа на форума проект за следвоенното възобновяване. Украинският министър председател Денис Шмигал разгласи, че за неговото осъществянане ще се нужни 750 милиарда щатски $.

Управляващите в Киев ще би трябвало да реализират прогрес при опазването на околната среда, в битката против корупцията и укрепването на върховенството на закона, както и да подсигуряват ефикасното и транспарантно ръководство, с цел да получат финансова помощ.

" Възстановяването на Украйна би трябвало да бъде осъществено при цялостна бистрота при разходването на средствата. Върховенството на закона би трябвало да бъде укрепвано систематично и корупцията да бъде изкоренена ", се споделя в декларацията от Лугано.

Украйна е сложена на 122 място от 180 страни в Индекса за усещане на корупцията, който интернационалната неправителствена организация " Трансперънси интернешънъл " разгласява неотдавна, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР